Nagyokat csak pontosan érdemes idézni, Kovács Péter szegedi edzőségének elején ugyanis mindig azt mondta a sérülést jelentő Perunicsicsről, hogy péntek doktor egészen biztosan – mint ahogyan rendszeresen bebizonyosodott – meggyógyítja az átlövőt. Ez most már Milorad Krivokapicsra érvényes, aki szerdán, a csúfosan végződött Magyar Kupa-mérkőzésen még nem játszott, szombatra azonban rendbe jött, s végül nem is akárhogyan, hiszen öt gólt is szerzett. Mivel Nedeljko Jovanovicsnak huszadikával lejár a szerződése, ezért Kurtes edző úgy döntött, hogy inkább a fiataloknak – Lele, Ferenczi, Sutka – ad játéklehetőséget.
 
Már megszokhattuk Tóth László edzőtől, hogy a Győr soha nem ijed meg Szegeden. Most is így történt, olyannyira bátor volt a bajnokság közben az idegenlégiósaitól elköszönő, fiatalokból álló vendégcsapat, hogy a mérkőzés első tizenhárom percében rendre vezetett is. Két perc alatt azonban Bendó, Djurkovics és Bajusz megfordította az állást. Ami feltûnhetett a meglepően népes nézőseregnek, hogy egyik fél sem fordított nagyobb figyelmet a védekezésre. Ezek után nem csoda, hogy az egyik néző a 20. percben megjegyezte: „Úgy hullanak a gólok, mint ősszel a legyek!" Megállapítását alátámasztotta, hogy az említett percben már a huszonhetedik gólt láthatták a nézők. Sajnos a szegediek csapatjátéka továbbra sem mûködött simán. Túlságosan az egyéni megoldásokra épült. A védekezésben sem volt összhang.

Kurtes edző szünetbeli tanácsainak foganatja lett, hiszen a Pick játékosai a második félidő elejét kicsit komolyabban vették, s azonnal megszórták ellenfelüket. Ezzel együtt már hatra (39. perc: 25–19) nőtt az előnyük. Különösen Bendó Csaba volt elemében: tíz perccel a találkozó vége előtt már a tizedik találatát szerezte. Kurtes edző le is ültette a kispadra.

Mintha a szélső kiválása lett volna az előidézője, a Tisza-parti csapat lendülete az 50. percig tartott, amikor már kilenc volt az előnye. Ekkor időt kért Tóth László edző, aminek meg is lett az eredménye, hiszen szerényebbé vált a Pick győzelme.

Bendó, a hibátlan

Bendó Csaba hetek óta fájós lábbal játszik. Ez azonban – talán erős akaratának köszönhetően – nem látszik meg a teljesítményén. A Győr elleni évzáró bajnokin például nem tudott hibázni. Tízszer lőtt kapura, s ugyanennyiszer táncolt a hálóba a labda. A három győri kapus egyszerûen nem tudta útját állni lövéseinek. Tíz góllal a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett.

Zoran Kurtes: – Nagyon örülök, hogy sikerélménnyel tudtuk zárni az évet. A győzelemért nagyon hálás vagyok, hiszen a bajnokság közben éppen elég sérülés és balszerencse sújtotta a csapatot. Bízom abban, hogy a tavasz sokkal több szerencsét hoz.
Tóth László: – Nem volt hit és akarat a csapatban, s ez nálam elfogadhatatlan, még ha többszörös bajnoki ezüstérmes otthonában játszottunk is.