A zöld-fehérek több játékosa már a világbajnoki versenysorozat első napján szembe találta magát klubtársaival – a B csoportban Magyarország és Norvégia nemzeti együttesei mérték össze erejüket, mely öt (Görbicz Anita, Bódi Bernadett, Nora Mörk, Stine Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö) győri játékost érintett. A mérkőzés végül a címvédő norvégok magabiztos győzelmével zárult, melyhez Mörk hét, Oftedal 4 góllal járult hozzá – a magyarok oldalán Görbicz és Bódi 3-3 találatot szerzett.

A magyar válogatott számára nagy küzdelmet hozott a svédek elleni soron következő találkozó, a félidei döntetlen után három góllal maradtak alul a mieink az északi együttes ellen. A csoportkör hátralévő mérkőzései közül az argentinok ellen könnyedebben, míg a lengyelek ellen kiélezett küzdelemben gyűjtötték be végül a két pontot Görbiczék, ezzel kiharcolták a biztos továbbjutást a középdöntőbe. A magyarok a csehek ellen zárták a csoportkört – mindkét csapat a biztos középdöntős részvétel tudatában vágott neki az összecsapásnak, a találkozó mindössze a csoport harmadik és negyedik helyének megszerzéséről döntött. A mérkőzés végül Kim Rasmussen tanítványai javára dőlt el – Bódi Bernadett 100%-os hatékonysággal érvényesítette helyzeteit, ezért a mérkőzés legjobbjának választották – így ők december 10-én (vasárnap) 17.30-tól Franciaország ellen lépnek pályára a legjobb 16 között.

A norvégok magabiztosan vették a csoportkörben eléjük gördülő akadályokat, a magyarok elleni nyolcgólos győzelmet követően az argentinokat, lengyeleket és cseheket is nagy különbséggel verték. Egyedül a svédek voltak képesek pontot szerezni Mörkék ellen – a csoport utolsó összecsapásán a két északi együttes közül előbbi örülhetett háromgólos (Norvégia- Svédország: 28-31) győzelmének a címvédő norvégok ellen, akiket így a csoport első helyéről is letaszítottak. Ezt leszámítva, a norvégok gördülékeny játékkal, magabiztos győzelmeket tudhatnak maguk mögött – Mörk és Oftedal csapatuk igazi vezéreiként 5 mérkőzés után 31 és 23 góllal járultak hozzá válogatottjuk sikereihez. A világbajnoki menetelést december 11-én (hétfőn) 20.30-kor Spanyolország ellen folytatják, Lipcsében.

A hollandok – Yvette Broch és Nycke Groot-tal soraikban – a D csoportban szintén nem voltak könnyű helyzetben a házigazda Németország, Szerbia és az Ázsia-bajnok Dél-Korea ellen, de végül három győzelemmel, egy vereséggel és egy döntetlennel csoportmásodikként jutottak a középdöntőbe. Groot 16, Broch 18 gólig jutott a csoportkörös találkozók alatt – bízunk benne, hogy a lendületük továbbra is kitart, hiszen Japán ellen szükségük is lesz rá a legjobb 16 között. A találkozó december 11-én (hétfőn) 20.30-kor veszi kezdetét.

Eduarda Amorimék a brazil válogatottal többek között a friss olimpiai bajnok oroszok, valamint a meglepetésre komoly erőket képviselő Japán ellen kellett, hogy bizonyítsanak. Míg előbbi sima orosz győzelemmel zárult, a japánok ellen szoros csatában döntetlen eredmény született. Tunézia ellen egy góllal nyertek a brazilok, Dánia viszont két találattal jobbnak bizonyult, így a szintén nem lebecsülendő montenegrói válogatott elleni küzdelem döntött a továbbjutás sorsáról. A dél-amerikai együttes x-elt Montenegróval, mely – egy győzelem, két vereség és két döntetlen következtében – egyet jelentett a világbajnokságtól való búcsújukkal.
 

A folytatásban kedvenceinket az alábbi időpontokban követhetjük:

2017. december 10. (vasárnap), Lipcse
17:30 Magyarország – Franciaország

2017. december 11. (hétfő)
20:30 Japán – Hollandia, Magdeburg
20:30 Spanyolország – Norvégia, Lipcse
 

Sok sikert kívánunk a világbajnokság hátralévő időszakára – a java még csak ezután jön!