Diákolimpia® Összevont Labdajátékok Országos Döntője, Debrecen
2018. január 25-28.

A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében 2018. január 25-28. között került megrendezésre az Összevont Labdajátékok Országos Döntője Debrecenben. A V-VI. korcsoportos kézilabdás lányok versenyének élén kemény küzdelmek árán, remek teljesítményüknek köszönhetően a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája akadémista növendékei végeztek.

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség 

A versenyek végén sportáganként kihirdetésre kerültek a különdíjasok, melyek között nagy örömünkre győri érdekeltségről is beszámolhatunk – Lanczova Barborát a legtechnikásabb játékosnak, míg Róth Kálmánt a legjobb felkészítő tanárnak választották. 

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség 

A győztes csapat tagjai: Szilovics Fanni, Lanczova Barbora, Kürthi Laura, Molnár Viktória, Binó Boglárka, Kiser Panna, Imrei Réka, Kellermann Dóra, Németh Petra, Somogyi Liza, Andróczki Flóra, Rubint Evelin, Ács Bianka
Edzők: Róth Kálmán, Tóth Lászlóné
Masszőr: Molnár Tamás

Négy Nemzet Tornája, Stupava
2018. január 27.

Míg a „nagyok” Debrecenben bizonyítottak, addig a 2004-es születésű győri tehetségek a szlovákiai Négy Nemzet Tornájára utaztak. Az egynapos színvonalas tornán a cseh HC Zlin, az osztrák MGA Fivers Wien és a szlovák HC Tatran Stupava együttesét utasították maguk mögé és kitartó menetelésüknek köszönhetően végül aranyéremmel tértek haza.

„Jól szervezett nemzetközi felkészülési tornán vettünk részt a szlovákiai Stupaván, ellenfeleink korosztályunknál egy évvel idősebbek voltak. Az első mérkőzésen még látszott rajtunk a megilletődöttség, de ezen hamar túlléptünk és felkeményedett a védekezésünk. A torna előrehaladtával egyre jobban kezdett összeállni a játékunk, és pozitívum, hogy tudtuk gyakorolni a kapus nélküli emberhátrányos szituációkat, amelyeket hiba nélkül hajtottak végre a lányok.” – nyilatkozta Kun Attila, a bajnokcsapat edzője. 

A tornagyőztesek névsora: Nagy Dorina, Takács Lili, Bors Rebeka, Varga Virág, Varga Emília, Farkas Júlia, Mészáros Alexandra, Sztankovics Kyra, Benczik Liza, Kovács Kata, Nagy Nikolett, Tallós Kamilla, Hideg Hanna, Papp Vivien, Farkas Eszter, Havasi Virág, Szemes Szonja
Edző: Kun Attila, Ruskó Katalin
Masszőr: Csere Melinda


Gratulálunk csapataink szép eredményeihez, további sok sikert kívánunk!