Miután az IHF szakértői és a nemzeti válogatottak szövetségi kapitányai is nyilatkoztak az általuk a 2017-es évben legjobbnak tartott kézilabdázók kilétéről, kezdetét vette a voksolás a szurkolók és média munkatársak számára is!
Az érdeklődők 2018. február 20-ig adhatják le szavazataikat kedvenceikre, hogy hozzásegítsék őket a megtisztelő cím elnyeréséhez.

Csapatunk három kiválósága Nycke Groot, Nora Mörk és Stine Oftedal is a jelöltek között szerepel – buzdítsuk őket minél több szavazattal!


Az IHF rövid jellemzése játékosainkról:

Nycke Groot
Csak úgy, mint Gullden, a holland irányító Nycke Groot is kreatív vezére nemzeti válogatottjának. 2017-ben kulcsszerepet játszott Hollandia világbajnoki elődöntőbe jutásában, s a svédek elleni bronzérem megszerzésében. Groot 2017-ben klubcsapatával, a Győri Audi ETO KC-val BL-győzelmet és magyar bajnoki címet ünnepelhetett, ezen felül a TIPPMIX EHF Final4 legértékesebb játékosává (MVP) és az All-star csapat tagjává is megválasztották.

Nora Mörk
Nora Mörk jó néhány éve a norvég válogatott kulcsszereplője, a legtöbb versenysorozat All-star csapatában bérelt helye van. 2017-ben ezüstérmet szerzett a németországi világbajnokságon, ahol posztján szintén az All-star csapatba választották és a gólkirálynői címet is bezsebelte 66 találatával. A 2016/2017-es szezonban csatlakozott a Győri Audi ETO KC együtteséhez, ahol első évében BL-győzelmet és magyar bajnoki címet ünnepelhetett, s természetesen az All-star csapatban is helyet foglalt.

Stine Bredal Oftedal
A norvég válogatott csapatkapitánya sokéves nemzetközi tapasztalattal és sikerrel a háta mögött 2017-ben világbajnoki ezüstéremmel gazdagodott, s a versenysorozatban nyújtott teljesítménye – 46 gólpassz és 44 gól – alapján a torna MVP-jévé választották. A válogatott sikerek mellett klubszinten is bizonyítani szeretne, ezért 2017 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC gárdájához.


A szurkolók szavazataikat az alábbi linkre kattintva, regisztrációt (név, e-mail cím, ország megjelölésével) követően adhatják le:
http://www.ihf.info/en-us/mediacentre/voting/worldhandballplayers2017.aspx

A további, versenyben lévő játékosokról bővebben ITT olvashatnak (angol nyelvű tartalom)
 

Mindent bele lányok!