A zöld-fehérek ismét hosszú utazást tudhatnak maguk mögött, a K&H női kézilabda liga 17. fordulójában Debrecenben léptek pályára. Kissé akadozó játékkal kezdte a mérkőzést a győri csapat, azonban a félidei hatgólos előnyt (9-15) a találkozó második felében sikerült tovább növelniük – Gonzalez is megszerezte első találatát zöld-fehér színekben –, így begyűjtötték a győzelemért járó két bajnoki pontot.
Végeredmény: 23-33  

1. félidő
A zöld-fehérek a Görbicz, Groot, Oftedal, Broch, Tomori, Bódi, Kiss felállásban kezdték a találkozót.
A mérkőzés első gólját Despotovic szerezte, majd Tomori és Zamfirescu talált be (2-1). Oftedal az ötödik percben betörésből egyenlített. Tóvizi és Groot gólja után büntetőt lőhetett a Debrecen – Csáki a kipattanót megszerezve ismét vezetéshez juttatta csapatát (4-3). Despotovic zsinórban kétszer is betalált – Ambros Martin a 9. perc végéhez közeledve 6-3-as hazai vezetésnél időt kért. Ezt követően beindult a győri gépezet: Oftedal és Groot is eredményes volt, debreceni oldalról Despotovic tudott gólt szerezni. Knedlikova ziccerből egyre faragta a hátrányt ,majd a félidő felénél Kiss remek hárítását követően Groot egyenlített – Hansen átlövésgóljával pedig már vezetéshez is jutottak a zöld-fehérek (7-8). Kimaradt hazai hétméteres, Fodor, Groot és Hansen góljai 7-11-re módosították az állást tíz perccel a félidei szünet előtt. Groot lerohanásból ötödik találatát szerezte, a hazai, közel 12 perces gólcsendet Sirián törte meg beállóból – a 11. perc végi 7-4-es állást 0-8-as periódus váltotta a győriek javára. Az első játékrész utolsó 6 percében Oftedal és Tomori góljai, Yezhykava és Groot értékesített büntetői alakították ki a 9-15-ös félidei eredményt.
Félidei eredmény: 9-15

2. félidő
Varsányi szélső találatával indult a második játékrész (10-15). Hajduch átlövésből, Groot büntetőből, Broch beállóból volt eredményes. Knedlikova végigrobogott a pályán és csapata 18. találatát szerezte – a mérkőzésen először hétgólos a különbség (11-18). Tomori folytatta a gólgyártást, Hajduch kétperces kiállítását követően Gonzalez is debütált – büntetőből remek ejtéssel megszerezte első találatát zöld-fehér mezben. Knedlikova, Oftedal és Hársfalvi góljai után 12-22 szerepelt az eredményjelzőn a mérkőzés 41. percéhez érve. Yezhykava és Görbicz 1-1 találata, majd Tóvizi duplája következett. Gonzalez védekezésben kétperces kiállítást kapott, Yezhykava és Vantara-Kelemen szépített (17-23). Puhalák lerohanásból megverte védőjét és könyörtelenül bombázott Horváth-Pásztor kapujába. Yezhykava értékesítette a csapata javára megítélt hétméterest. Ráfordultunk a találkozó utolsó tíz percére – Hansen, Afentaler, Borgyos, majd ismét Hansen talált be (19-27). Fodor második gólját szerezte, Grimsbö hárított. Fiatalítottak a vendégek, Hansen ismét eredményes volt – tízgólos (19-29) győri vezetés szűk öt perccel a lefújás előtt. Borgyos-Pál, Sirián-Afentaler, Pál-Zelizi gólváltások. Varga nélkül, emberhátrányban fejezte be a találkozót a vendég együttes – Fodor és Borgyos találataival, s egyben tízgólos győri győzelemmel zárult a mérkőzés.
Végeredmény: 23-33

Ambros Martin: „Kemény mérkőzés volt a mai, egy nagyon jó csapat ellen, még akkor is, ha két komoly sérültjük is van. Remek munkát végeztek, főleg az első 15 percben, ezt követően azonban rendeztük a támadójátékunkat és a védekezést is. A második félidőben sem adták fel egy percre sem, az utolsó pillanatig küzdöttek. Egy igazán fair összecsapás volt, a fiatalok is szerephez juthattak mindkét csapatban és bizonyítottak is. Gratulálok a Debrecennek és további sok sikert kívánok nekik.”

Anne Mette Hansen„Élveztem a játékot, örülök a mai teljesítményemnek a hosszú sérülésem után, az a célom, hogy ugyanígy folytassam tovább.” 

Vida Gergő: „Gratulálok a Győrnek. Azt gondolom, látszott, hogy nehéz periódusban vannak, sok mérkőzéssel a hátuk mögött. Próbáltuk kihasználni mindezt, tisztességes meccset játszottunk velük. Külön öröm számomra, hogy a két sérültünk pótlására a csapatmunka nagyon jól működött. Nagyon örültem a fiatalok jó játékának. Sok sikert kívánok a Győrnek a továbbiakban.”

Tóvizi Petra: „Amikor türelmesen tudtunk játszani, úgy gondolom, helyt álltunk. Később azonban voltak helyzetek, amikor kapkodtunk, amit a Győr ki is használt. Nem adtuk azonban fel, küzdöttünk végig, élveztem a játékot.”