Hagyományteremtő rendezvénynek adott otthon 2018. február 17-én (szombaton) az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) tiszteletére átadott Olimpiai Sportpark Győrben. A nagysikerű I. Győri Sportbálon a sportszerető érdeklődők mellett a város világhírű sportolói is tiszteletüket tették, valamint sor került a 2017. évi Sportcsillagok díjátadójára is. 

 

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett rangos eseményen az est fővédnöke, Borkai Zsolt polgármester úr köszöntötte a sportkedvelő közönséget. Szöul olimpiai bajnok tornásza büszkén számolt be a város közelmúltbeli sikeréről, ugyanis Győr az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért továbbra is versenyben van.

„Az év sportolója Győrött” cím megszerzéséért zajló szavazás eredete több mint két évtizedre nyúlik vissza – Pálfalvi Gábor lokálpatrióta győri rádiós szerkesztő nevéhez fűződik a kezdeményezés elindítása, még 1995-ből. 1998-ban megalakult a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány Borkai Zsolt elnökletével, majd Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásának köszönhető a színvonalas rendezvény mai arculata.

A díjazottak személyének kihirdetése előtt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, dr. Kocsis Máté beszédében méltatta a 2017 nyarán Győrben megrendezett EYOF-ot – mely a kézilabda sportág női kategóriájában a magyar válogatott győzelmével végződött –, s elismerően nyilatkozott a Rába-parti város sportági eredményességéről. „Győr a magyar kézilabda egyik büszkesége.”

Nagy büszkeséggel tölti el klubunkat, hogy három kategóriában is a díjazottak között szerepeltünk – a Győri Audi ETO KC felnőtt csapata immár huszadik alkalommal vehette át „Az év csapata”-nak járó vándorserleget, melyről Görbicz Anita a helyszínen büszkén nyilatkozott.
„Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk, az pedig főleg, hogy átvehettük ezt a díjat. Nagyon boldogok vagyunk és örülünk, hogy ismét hozzánk került a vándortrófea.” – mondta Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, s hozzátette, a csapat céljai idén sem változtak, minden fronton győzni szeretnének.

Ambros Martín vezetőedző munkáját „Az év edzője” megtisztelő címmel jutalmazták, s „Az év felfedezettje” is a zöld-fehérek utánpótlás bázisából került ki; az ígéretes fiatal tehetség Pál Tamara vehette át a kitüntetést, aki a tavalyi szezonban a keret tagjaként már BL-győzelmet is ünnepelhetett.

Gratulálunk a díjazottaknak és további sportsikereket kívánunk!

Az I. Győri Sportbálról készült összefoglaló videót itt tekinthetik meg: