Hatalmas érdeklődés övezte a zöld-fehérek CSM Bucuresti elleni visszavágóját, teltház várta a BL középdöntő 4. fordulóját Győrben. A csoportelsőség megszerzéséért zajló kiélezett párharcnak az Audi Aréna Győr adott otthont, mely végül nagy csatában, remek kapusteljesítménnyel és Görbicz-parádéval a hazaiak javára dőlt el.
Végeredmény: 28-24

 

1. félidő
A győriek a Görbicz, Groot, Oftedal, Broch, Tomori és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.
3-2-es sorozattal indult az első játékrész Tomori, Oftedal és Broch jóvoltából a hazai oldalon, majd néhány perces gólcsendet követően többen – Görbicz és Puhalák, valamint Niombla, Neagu és Mehmedovic – is bemutatkoztak. Grimsbö remek hárításainak köszönhetően tartani tudta előnyét a győri csapat, sőt, öt perccel a félidei szünet előtt négygólos (10-6) előnyre is szert tettek Puhalák gyönyörű szélső találatát követően. Győri oldalon Groot nem mindennapi tripláját csodálhattuk meg, zsinórban háromszor talált be félpályáról a vendégek üres kapujára. Kemény védekezés, nagy küzdelem jellemezte a szembenálló feleket az egész félidőn át – az első harminc percet követően kétgólos előnyt tudhattak maguknak a zöld-fehérek.
Félidei eredmény: 13-11

2. félidő
A második félidő első három találatát a győri csapatkapitány, Görbicz Anita neve mellé könyvelhettük, majd góljaik számát tovább növelve a 38. percben már hat is volt közte (19-13). Grimsbö továbbra is fantasztikusan védte a hazai kaput, de a védőfal hatékonyságára sem lehetett panasz. Ezt követően Mehmedovic, Gulldén és Hagman vették be a győriek hálóját. A 20. hazai gól egy fantasztikus Görbicz-cunderből született szélről. A második játékrész feléhez érve Gulldén negyedik találatát szerezte, majd két perccel később Görbicz jóvoltából már héttel (24-17) vezetett az ETO. Időt kért Helle Thomsen, csapata igyekezett felzárkózni, azonban a győriek esélyt sem adva végül néggyel verték a román együttest.
Végeredmény: 28-24


Hivatalos nézőszám: 5409 fő


Helle Thomsen: „Szeretnék gratulálni a Győrnek, nagyon jól játszottak. Nagyon sok dolog nagyon nehéz volt számunkra ma – külön ki kell emelnem Kari Aalvik Grimsböt, aki remekül védett a győri kapuban. Voltak nagyon jó lehetőségeink, de sokat hibáztunk. Kicsit szomorúak vagyunk, mert a két pontért utaztunk ide, de dolgozunk tovább.”

Iulia Curea: „Mint ahogy vezetőedzőnk említette, sok hibát követtünk el a mérkőzésen. Nem mondanám, hogy rosszul játszottunk, de gyermeteg hibákat vétettünk. Ellenfelünk nagyon jól játszott, gratulálok nekik a mai teljesítményükhöz.”

Ambros Martín: „Hihetetlen hangulatban játszhattunk ma a csarnokban. A Bukarest a győzelemért utazott hozzánk, de nem sikerült elvinniük a pontokat. Fantasztikus CSAPAT győzelmet arattunk ma, minden játékosunk beletette a maga részét. A védekezésünk igazán kiemelkedő volt, támadásban pedig sikerült jól teljesítenünk. Örülünk és elégedettek vagyunk.”

Görbicz Anita: „Fantasztikus mérkőzés volt, úgy gondolom, mindkét csapat kimagasló teljesítményt nyújtott védekezésben és támadásban is, és természetesen Kari hatalmas segítség volt a kapuban. Igazi csapatmunka eredménye ez a mai győzelem, keményen és alaposan felkészültünk. Köszönjük a szurkolóknak, hihetetlen hangulatot teremtettek ma számunkra – velük többen voltunk ma a pályán.”