A Bajnokok Ligája középdöntő sorozat utolsó előtti állomásán Dániába utazott a Győri Audi ETO KC a Nykøbing Falster Handboldklub elleni visszavágóra. A győri zöld-fehérek végig nagyon jó iramot diktálva, kemény védekezést és gyors támadójátékot produkálva magabiztos győzelem kiharcolásával megtartották csoportelsőségüket.

Az egy hét alatt másodjára BL meccset játszó Győri ETO kezdősorában Görbicz, Broch, Knedlikova, Groot, Oftedal, Hansen és Grimsbö lépett pályára. A dánok kezdték támadással a mérkőzést, meg is szerezték a vezetést Kristiansen góljával. Három percre kellett várni az első győri találatra, mely Tomorinak volt köszönhető, de a dánok részéről azonnal érkezett a válasz, majd büntetőhöz is jutottak a hazaiak (3-1). Groot villant kétszer egy szemfüles passzal, amit Broch értékesített, majd egy szép csellel, mellyel kiharcolta az egyenlítést (3-3). Grimsbö hétméterest hárított a 8. percben. Oftedalnak köszönhetően átvette az Audi ETO a vezetést a 9. percben (3-4). Broch kapta a találkozó első kétpercét, ami nem zavarta Grootot, zsinórban két góljával háromra növelte az előnyt a 11. percben (3-6), amit követően szépítettek a dánok. Knedlikova a 14. percben mutatkozott be egy kisszögből ellőtt labdával (4-7). Egy Grimsbö-védést követő gyors ellentámadás Oftedálé volt, majd Groot cselezett (4-9), Westberg szépített a 17. percben. Bódi befejezésével 6-10 volt az állás, ami után emberelőnybe kerültek Görbiczék. Westberg szépített ismét, aztán üreskapus találatot szerzett a Győr. Groot megint villant (8-12). Oftedal labdaszerzésével megvolt a 13. győri találat (8-13) a 21. percben, majd egy villámgyors cselt is bemutatott (8-14). Aztán Groot indult (8-15), Oftedal fantasztikusat cselezett a 25 percben. Puhalák a vége előtt másfél perccel megszerezte első gólját, amivel beállította a félidő végeredményét. (10-17).

A kezdőcsapatot visszahozta Ambros Martín a második játékrész kezdetére. A gólgyártást Hansen kezdte, a másik oldalon Westberg lőtte ki a ficakot, majd szélen is eredményesek voltak a dánok (12-18) a 34. percben. Emberhátrányban is gólt szerzett a Groot-Broch duó. Tomori talált rést a dán pajzson ötperces gólcsendet követően (13-20). Groot, ill. Hansen labdaszerzését mindkétszer Görbicz váltotta gólra a 41. percben (13-22). Aztán a dánok szépítettek (15-22), amit Oftedal nem engedett sokáig, belőtte újabb gólját. Iversen csökkentette a dán hátrányt a 45. percben, amire Tomori azonnal válaszolt. Gyönyőrű összejátékot mutatott be az Oftedal-Groot páros (16-25). Bódi behúzta a dán kapus fölött a 26. magyar gólt a 48. percben. Kristiansen szépített a 19. dán góllal, de Groot azonnal büntetett egy villám-csel bemutatásával (19-27). Hansent kényszerpihenőre küldték a játékvezetők a vége előtt 9 perccel, amit a dánok meg is háláltak egy átlövéssel (20-27), de Tomori részéről érkezett a válasz emberhátrányban, majd üreskapus gólt szereztek a dánok. Hansen zsinórban háromszor ledöntötte a dán falat az 55-56. percben (21-31), aztán a dánoknál Wallén szépített. Kiss bemutatott egy csoda-védést a győri kapuban, majd egy hetes védésével is megfejelte jó teljesítményét. A Wallén-Puhalák-Olsen adok-kapok révén kialakult a végeredmény, 32-24-re győzött a Győri Audi ETO.

Ambros Martín: Tudtuk, nagyon fontos, hogy ma nyerjünk itt, hogy megőrizzük a csoportelsőségünket. Az első félidőben remekül játszottunk, de később sem hagyhatott alább a figyelmünk. Elégedettek vagyunk, hogy sikerült begyűjtenünk a két pontot, hiszen az ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel, végig küzdött.

Anne Mette Hansen: Nehéz mérkőzés volt, oda kellett tennünk magunkat, hiszen egy pillanatig sem adta fel ellenfelünk.

Jacob Larsen: Nem adtuk fel, annak ellenére sem, hogy tudtuk, nehéz lesz a csoportelső ellen pályára lépni. Olyan játékot játszanak, ami ellen nagyon nehéz védekezni, de úgy gondolom, sok esetben nagyon jól megoldottuk, jól felkészültünk.

Sarah Iversen: Egy nagyon jó csapat ellen léptünk ma pályára - persze, jó lett volna győzni, de ők voltak a jobbak.