A magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen 21 fős bő keretet hirdetett – négy győrivel a soraiban – a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre. Hazai pályán 2018. március 22-én (csütörtökön) 18 órakor lépnek pályára a mieink a vb-bronzérmes és EB-ezüstérmes holland csapat ellen az Audi Aréna Győrben. A találkozó alkalmával a magyar kézilabdázás ikonikus alakjától, Görbicz Anitától vesz búcsút a nemzeti válogatott, aki a decemberi világbajnoki szereplést követően jelentette be visszavonulását.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) 2018. március 22-én a Hollandia elleni EB-selejtező alkalmával búcsúztatja el a sportág legendás alakját, sok fiatal játékos példaképét, a Győri Audi ETO KC lokálpatrióta csapatkapitányát – Görbicz Anitát, aki a decemberi németországi világbajnokságot követően visszavonulásáról tájékoztatta a kézilabdás társadalmat.

 „Különleges alkalom a mérkőzés, nem csupán azért, mert a világ egyik legjobb csapatát, az elmúlt négy világversenyen háromszor érmet szerző, egyszer pedig a 4. helyen végző Hollandiát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn, hanem azért is, mert 233 mérkőzés és 1111 gól után elbúcsúztatjuk a magyar női válogatott történének egyik legnagyszerűbb játékosát és a nemzeti csapat gólkirálynőjét, Görbicz Anitát, aki a 2017-es világbajnokságon lépett pályára utoljára címeres mezben – mondta el Novák András, az MKSZ főtitkára. - A köszönet első szavai ezért Görbicz Anitát illetik, hiszen az elmúlt bő másfél évtizedben ő volt az, akire mindig támaszkodhatott a magyar női kézilabdázás és a magyar válogatott, ő volt az, aki annyiszor átsegítette a csapatot a nehéz helyzeteken és aki győzelemre vezette a nemzeti együttest. Anitára klubjában még sok komoly feladat és mérkőzés vár, a válogatottban azonban számára és számunkra is lezárult egy fejezet, amelyre mindig jó szívvel emlékezhetünk vissza. Egy történet tehát véget ér, ezzel együtt azonban kezdődik egy új, amely mindenkinek új feladatot ad, elsőként már a hollandok elleni találkozón.”
(Forrás: MKSZ)

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya bő keretet hirdetett a Hollandia elleni EB-selejtezőket megelőző felkészülésre, melyben négy győri játékos – Kiss Éva, Bódi Bernadett, Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia – is helyet kapott. A 21 fős keret a győri és eindhoveni találkozókra 16 főre szűkül.

A 2018. március 22-én (csütörtökön) 18 órai kezdettel megrendezésre kerülő találkozóra jegyeiket a www.kezilabdaszeretlek.hu/jegy felületen válthatják meg.

A magyar női válogatott kerete, 2018. március 18-25.:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányító: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN


A márciusi Eb-selejtezők programja
7. csoport, 3-4. forduló:
Március 21. 18:00, Pristina: Koszovó-Fehéroroszország
Március 22. 18:00, Győr: Magyarország-Hollandia (tv: M4 Sport)
Március 25. 14:00, Minszk: Fehéroroszország-Koszovó
Március 25. 16:00, Eindhoven: Hollandia-Magyarország (tv: Sport1)

A csoport állása: 1. Hollandia 4 p, 2. Magyarország 4 p, 3. Fehéroroszország 0 p, 4. Koszovó 0 p

A csoport 1-2. helyezettjei jutnak ki a franciaországi Európa-bajnokságra (2018. november 29.-december 16.).


A magyar válogatott korábbi eredményei: 
Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)

A magyar válogatott korábbi eredményei: 
Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)

A magyar válogatott további mérkőzései az Eb-selejtezőkön: 
2018. május 30. vagy 31.: Koszovó-Magyarország
2018. június 2. vagy 3.: Magyarország-Fehéroroszország


EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
2018. NOVEMBER 29.-DECEMBER 16.
Helyszínek: Brest, Montbéliard, Nancy, Nantes, Párizs

(Fotó: MKSZ, Forrás: MKSZ)