Felejthetetlen élményben részesült Magyar Balázs, aki a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” program keretében ellátogathatott a Győri Audi ETO KC csapatának edzésére és a zöld-fehér lányokkal együtt birtokba vette az Audi Aréna Győr kézilabdapályáját.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2015-ben indult „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára már országos szinten nyújt lehetőséget arra, hogy kipróbálhassák magukat álom munkahelyükön.

Nagy örömünkre szolgál, hogy köszönthettük Balázst a zöld-fehér lányok szerda esti tréningjén és teljesíthettük nagy vágyát, hogy találkozhasson kedvenc csapatának tagjaival.

Balázst két gondozója, Kovács Anikó és Csóka Ramóna kísérte el az Audi Aréna Győrbe, s megtudhattuk, hogy egy igazi fanatikus rajongóval van dolgunk, aki egészen kicsi kora óta lelkesen követi a győri együttes mérkőzéseit. A családja támogatja a kézilabda iránti szenvedélyét, így a sérültséggel élő fiatalembernek a mindennapjaiban is jelen van a kézilabda.

„Balázs nagyon várta a mai napot, már vagy egy hete csak arról beszél, hogy találkozik a kedvenceivel”– kezdte Anikó. „Sőt, mivel azt is tudta, hogy együtt edzhet a lányokkal, lelkesen gyakorolt, próbálgatta a dobásokat, hogy minél jobban menjen neki. Azt is mondta, hogy nem izgul, de azért mi láttuk rajta, hogy egy kicsit megilletődött. Ám hamar feloldódott a mindenki kedvességet tapasztalva, na meg a lányokat meglátva”– csatlakozott kolléganőjéhez Ramóna is.

A fiatal fiúnak egyébként Görbicz Anita a kedvence, így külön öröm volt számára, hogy a győriek csapatkapitányával együtt végezhette a bemelegítést. Lelkesen és becsülettel végezte a különböző gyakorlatokat, s persze boldogan hallgatta Anita tanácsait.

A bemelegítés után természetesen nem maradhatott el a közös fotó elkészítése a csapattal, majd pedig Balázs az Audi Aréna Győr lelátójáról nézte végig az edzést.

Az ÁLOM megvalósulásában klubunk kommunikációs és nemzetközi igazgatója, Szabó Tamás vállalt kulcsszerepet, aki elmondta, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy igent mondanak a felkérésre.

Balázs egy fantasztikus srác, jó volt látni ahogy csillog a szeme! Fontosnak tartjuk, hogy valamit visszaadjunk a társadalomnak abból a szeretetből, támogatásból és elfogadásból, amit itt a klubnál tapasztalunk nap, mint nap. Szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek is vannak álmaik, vágyaik amiket nem is olyan nehéz teljesíteni. De egyúttal szerettük volna felhívni a cégvezetők figyelmét is arra, hogy a Balázshoz hasonló embereknek rengeteget jelent a közösséghez tartozás, a közös élmények. Ha már néhány ember életét sikerül megváltoztatni az ilyen kezdeményezésekkel, akkor már megérte!” – nyilatkozta Szabó Tamás, majd elmondta, a győri lányok nem csak a pályán törekszenek arra, hogy kihozzák magukból a maximumot, hanem a való életben is nyitottak, örömmel állnak ki a pozitív kezdeményezések mellett.

A kisalföld.hu rövid videót is készített a közös edzésről: 
 


Balázs örök élményekkel távozhatott imádott csapata edzéséről, emlékbe a játékosok által dedikált könyvet is kapott, amit már az Audi Arénában is boldogan lapozgatott. A gondozói elmondták, hogy ismerve Balázst, még hetekig erről a találkozásról beszél majd, s ha ismét ETO meccset néz a tv-ben, már ismerősként köszöntheti a lányokat. Mert szerda este egy újabb álom valósult meg Győrben…

Forrás: Győr+ Média
Fotók: O. Jakócs Péter