A Győri Audi ETO KC együttese igazi rangadóra készült a húsvéti hétvégén, ugyanis a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének első játéknapján az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata ellen lépett pályára, hogy kiharcolja a döntőbe jutást. A két csapat összecsapásainak hagyományaihoz hűen ismét szoros küzdelem kerekedett, olyannyira, hogy a rendes játékidő végére 25-25 szerepelt az eredményjelzőn. Következett a hétméteres-párbaj, mely a végletekig kiélezett párharcban a Rába-partiak javára dőlt el, s ez azt is jelenti, hogy a győri lányok biztos résztvevői a vasárnapi döntőnek!
Végeredmény (hetespárbajt követően): 29-30


1. ​félidő
A győriek a Görbicz, Hansen, Amorim, Broch, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Kiss biztosította a védőfalat.
A találkozó első gólját Jovanovic szerezte, Puhalák szélről egyenlített, majd gyors labdaszerzést követően Groot jóvoltából pedig át is vették a vezetést a győriek (1-2). Jovanovic újabb találatára Groot válaszolt. Amorim is bemutatkozott átlövésből, Broch találatával pedig már háromgólos előnyre (2-5) tettek szert Ambros Martínék a 10. percben – Elek Gábor időt kért. A mérkőzés első kétperces kiállítását Broch kapta, majd zsinórban három ferencvárosi gól született Kovacsics, Pena és Lukács jóvoltából – a félidő feléhez közeledve döntetlen az állás (5-5). Amorim talpról talált be, majd ismét emberhátrányba kerültek a Rába-partiak, ezúttal Groot-ot küldték ki kétpercre a játékvezetők. Van der Heijden büntetőből egyenlített. Groot hétméteresét Bíró védte, Puhalák fantasztikus mozdulattal cunderezett az FTC kapujába. Ismét büntetőhöz jutott a győri csapat, Groot könyörtelenül bevágta. Van der Heijden és Broch találatával 7-9-es állás szerepelt az eredményjelzőn nyolc perccel a félidei szünet előtt. Gyors egymásutánban Van der Heijden és Amorim is eredményes volt, Pena góljára Knedlikova válaszolt (9-11). Grimsbö parádés mozdulattal büntetőt hárított, Hansen remek cselt követően ziccerből lőhetett (9-12), majd csapata harmadik kétperces kiállítását gyűjtötte be. Pena büntetőt rontott, győri oldalon Bódi azonban nem hibázott, a mérkőzésen először vezetett néggyel a győri együttes (10-14). Lukács és Görbicz, Szucsánszki és Gonzalez, majd ismét Lukács volt eredményes (12-15). 20 másodperccel az első játékrész vége előtt Ambros Martín élt első időkérési lehetőségével, azonban a kidolgozott helyzet végén Broch a kapu fölé bombázott – maradt a háromgólos előny a félidőre.
Félidei eredmény: 12-15

2.félidő
A győriek a második félidő első támadásából büntetőt harcoltak ki, Bódi ejtését Szikora leszedte. Knedlikova két percre a kispadra kényszerült, Amorim góljára Hornyák válaszolt. Broch beállóból, Schatzl szélről talált be, majd Hansen és Snelder folytatta a gólgyártást (15-18). Groot elleni szabálytalankodásért Sneldert küldték ki két percre a játékvezetők, Görbicz állt oda a heteshez és be is lőtte (15-19). Grimsbö extázisban újabb ferencvárosi büntetőt védett, Lukács szélről negyedik találatát szerezte (16-19). A közel háromperces gólcsendet Szucsánszki törte meg, majd Groot, Pena és Lukács talált be – egy gólra (19-20) faragta hátrányát a Fradi a 18. percbe lépve, győri időkérés következett. Bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt egyenlített, majd át is vette a vezetést a Ferencváros Kovacsics és Lukács találatainak köszönhetően (21-20). Görbe tétovázás nélkül belőtte csapata újabb büntetőjét, Schatzl hétméteresét nem tudta Kiss hárítani. Puhalák befutott a falba és újabb találatot jegyezhettünk a neve mellett (22-22). Az FTC vezetőedzője második időkérési lehetőségével is élt 6 perccel a vége előtt. Hornyák és Amorim, Schatzl és Groot szerezte a találkozó újabb góljait, maradt a döntetlen állás (24-24) – Szekeres kétperces kiállítást kapott. Hornyák góljával vezetéshez jutott a Ferencváros az 58. percben – Ambros Martín időt kért. Amorim egy perccel a vége előtt egyenlített, Elek Gábor is kikérte utolsó idejét, több találat azonban már nem született.
60 perc és 25-25-ös végeredmény után következhetett a hétméteres-párbaj.
Végeredmény: 25-25

 

Hétméteres-párbaj
Az első büntetőket Kovacsics és Groot lőtte, mindketten értékesítették (26-26)
Van der Heijden és Görbicz sem hibázott (27-27)
Schatzl és Bódi is belőtte (28-28)
Jovanovic beejtette Kiss felett, Gonzalez is betalált (29-29)
Pena lövését Grimsbö védte, Hansen kezében volt a lehetőség, hogy belője csapatát a vasárnapi döntőbe, és élt is vele Szikora ellen (29-30)
Végeredmény (hétmétereseket követően): 29-30
 

Ambros Martín: „Remek meccs volt, gratulálok a Ferencvárosnak. Nagyon jó hangulatban sikerült nyernünk, ezért nagyon boldog vagyok. Amikor véget ért döntetlennel a mérkőzés, és tudták a játékosaim, hogy a hétméteres-párbaj következett, meglepett, hogy a játékosaim azonnal elkezdtek kiabálni, olyan energiák szabadultak fel, hogy tudtam, hogy megcsinálják. Úgy gondolom, ez lehetett a győzelem kulcsa.”

Anne Mette Hansen: „Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, gratulálok a Ferencvárosnak a teljesítményéhez. Nagy csata volt, örülök, hogy mi nyertünk.”

Elek Gábor: „Először is gratulálok az ETO-nak, egy fantasztikus mérkőzést játszottunk ma. Nem volt a védekezésünk feszessége olyan, mint amilyennek kellett volna lennie, de amikor magunkra találtunk, a vezetést is meg tudtuk szerezni. Remek hangulatú találkozóra került sor, nyilván nem örülünk, hogy veszítettünk, de ahogy tavaly egy kis szerencse nekünk segített, úgy most ellenfelünknek. További sok sikert kívánok a Győri Audi ETO KC-nak!”

Lukács Viktória: „Az első félidőben nem igazán találtuk a védekezést, a második játékrészben ez jobban sikerült és felzárkóztunk. Sajnos a végén nem nekünk volt több szerencsénk, úgy gondolom, egy nagyon jó meccs volt és gratulálok a Győrnek.”