Rendkívül szoros és izgalmakkal teli találkozónak lehettek szemtanúi mindazok a nézők és szurkolók – akár a helyszínen szép számban (5237 fő) megjelenő, akár a TV képernyők előtt az események alakulását követő érdeklődők, akik szombat esti programjuknak a Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica BL-negyeddöntő visszavágóját választották, s milyen jól is tették! A fordulatokban bővelkedő mérkőzésen végül a zöld-fehér hazaiak örülhettek az összesítettben nyolcgólos győzelemnek, mindez azt is jelenti, hogy meg sem állnak a versenysorozat csúcseseményéig, a WOMEN’S EHF FINAL4-ig! Találkozzunk május 12-13-án a Papp László Budapest Sportarénában!
Végeredmény: 30-28

1.félidő
A zöld-fehérek a Knedlikova, González, Broch, Amorim, Hansen, Puhalák felállásban kezdték a mérkőzést, a kapuban Grimsbö.
Brnovic szerezte a találkozó első gólját, majd González jóvoltából büntetőt lőhettünk – Görbicz biztos kézzel értékesítette (1-1). Broch egymás után kétszer is betalált, de a vendégek tartották a lépést a zöld-fehér mezes győriekkel, egészen a félidő közepéig fej-fej mellett alakult az állás Raicevic, Jaukovic, Amorim, Puhalák és Brnovic góljainak köszönhetően. A 17. percben 8-10-es állásnál Ambros Martín kihasználta első időkérési lehetőségét, a szoros küzdelem azonban nem hagyott alább – Görbicz sorra értékesítette a csapata javára megítélt büntetőket, s González is remek találatokkal gyarapította a győri gólok számát. 13-12-es hazai vezetésnél Ujkic duplája után Raicevic folytatta a gólgyártást, a félidei szünet előtt azonban Amorim és Görbicz döntetlenre hozta az eredményt.
Félidei eredmény: 15-15


2. félidő
A második játékrész is hasonlóan szoros küzdelmet tartogatott, a montenegrói együttesből Brnovic és Raicevic mellett Konatar és Ujkic is többször villant, azonban a hazai csapat remekül állta a sarat. Görbicz egy híján az összes hétméterest magabiztosan értékesítette – egészen 11 gólig jutott a találkozón –, Amorim kőkemény védekezéséről a begyűjtött kétpercei (2) száma is árulkodik, s Grimsbö és Kiss fontos pillanatokban remek hárításokkal járultak hozzá a Rába-parti együttes sikeréhez. Az 58. percben 28-27-es állásnál Grimsbö büntetőt hárított, a csapat pedig újabb energiákat mozgósítva vezette támadásait. Puhalák mellett Fodor is remekelt, a kipattanót szemfülesen lehalászva bombázott az ellenfél hálójába. Raicevic találata után Hansen vitte be az utolsó ütést, betörésből talált be, ezzel 30-28-ra módosította az eredményt.
Végeredmény: 30-28

Hivatalos nézőszám: 5237 fő
 

Ambros Martín: „Megcsináltuk, bejutottunk a FINAL4-ba! Nagyon jól érezzük magunkat, hiszen a szezon egyik legfontosabb célját sikerült most elérnünk. Ez egy olyan szezon, amely több fronton is problémákkal és nehézségekkel állított és állít szembe minket, de nagyon büszke vagyok, hogy így sikerült áthidalnunk az akadályokat. Nagyon oda kellett figyelnünk és a legjobb játékunkat kellett mutatnunk, hogy győzni tudjunk. Köszönöm a játékosaimnak, a szurkolóknak és mindenkinek a támogatást, mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el a FINAL4-ban és a szezon hátralévő részében. Nagy öröm számomra, hogy az utolsó hazai BL-mérkőzésemen ebben a fantasztikus csarnokban, ilyen hangulat mellett játszhattunk, s annak is örülök, hogy ezt egy méltó ellenféllel szemben tehettük mindezt.”

Anne Mette Hansen: „Tudtuk, hogy nagyon kemény csatára számíthatunk ma. A Buducnost nagyon komoly teljesítményt mutatot nem a legszebb játékunkat játszottuk, de ennek ellenére örülök, hogy nyerni tudtunk és ott leszünk a FINAL4-ban! Nagyon izgatott vagyok, alig várom!”

Dragan Adzic: „Nagyon büszke vagyok a lányokra nem csak a mai mérkőzés, hanem a szezonban nyújtott teljesítményük miatt is. Hálás vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus ellenfél ellen léphettünk pályára és idáig eljutottunk a versenysorozatban. A mai naptól a következő szezonra helyezzük a hangsúlyt, és mindent megteszünk, hogy az minél sikeresebb legyen. Szeretnék gratulálni a Győrnek a FINAL4-ba jutáshoz, és további sok sikert kívánok nekik és Ambros Martínnak!”

Cristina Laslo: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, jól teljesítettünk és remekül felkészültünk, így örülök, hogy megmutathattuk, mire vagyunk képesek. Mindkét csapat megmutatta, hogy milyen jól tud játszani. Szeretnék sok sikert kívánni a Győrnek a FINAL4-ban, melyhez természetesen gratulálok is!”