A Győri Audi ETO KC holland irányítója, Nycke Groot április elején a Buducnost Podgorica elleni BL-negyeddöntő első fordulóját megelőző edzésen, cselezés során egy rossz mozdulatot követően combizomsérülést szenvedett. A rehabilitációval jól halad, azonban teljes gyógyulása érdekében még a türelemé a főszerep, az elővigyázatosság jegyében a héten még biztosan nem lép pályára.

A sérülésektől nem kímélt Győri Audi ETO KC együttese remekül vette az útjába gördülő akadályokat –fantasztikus küzdelem árán visszahódították a Magyar Kupát, igazi csapatmunka eredménye, hogy BL-ben pedig már gőzerővel a FINAL4 küzdelmeire készülnek a győri lányok. Továbbra sincsenek azonban könnyű helyzetben a zöld-fehérek, ugyanis Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna kiválását követően rövid időre nélkülözniük kellett Stine Oftedalt és Nycke Grootot is. A norvég játékos a szerdai Kecskemét elleni bajnokin már a visszatérésre készül, Nycke Groot azonban még – bízunk benne, hogy már csak rövid ideig, de – kényszerpihenőjét tölti.

A holland irányító jól halad a rehabilitációval, de a sérülés komolyabbra fordulásának elkerülése érdekében a klub nem kockáztat – szerdán a Kecskemét, szombaton pedig a Vác elleni mérkőzést még biztosan kihagyja a játékos. A május 2-ai Ferencváros elleni bajnoki rangadón már szeretne társai körében harcolni a győzelemért, reméljük, minden a terv szerint halad!

Jobbulást, várunk vissza Nycke!