A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában az Alba Fehérvár KC együttesét fogadták a zöld-fehérek az Audi Aréna Győrben. A mérkőzés első félideje szorosabb küzdelmet hozott, a második játékrészben azonban begyújtották a rakétákat a győri lányok, és a két bajnoki pont begyűjtése mellett 18 gólos győzelmet arattak.
Végeredmény: 35-17

1.félidő
A zöld-fehérek a Görbicz, Amorim, Oftedal, Broch, Groot, Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Kiss.
A mérkőzés első találatát Oftedal szerezte, Kiss pedig már az első perctől kezdve parádés védések sorát mutatta be. Amorim átlövéses csellel verte meg védőit, a hatosról bombázhatott Herr kapujába. Oftedal lábmunkáját nem tudta lekövetni a fehérvári védőfal, így a nyolcadik percben már háromgólos előny volt a hazaiaknál – Deli Rita időt kért (3-0). Az első vendég találat a 12. percben Hudra jóvoltából született meg, González válaszul duplázott. Bódi is megszerezte első gólját a mérkőzésen, Pelczéder lerohanásból szépített – a 15. percben emberhátrányba kerültek a győri lányok, Broch-ot büntették kétperces kiállítással a játékvezetők. Pelczéder után Gorshenina, majd Gjorgjijevska, Althaus és Mendy következett (7-6). Ambros Martín is felhasználta első időkérési lehetőségét, majd két vendég találatra négy hazai – ebből három Broch – találat érkezett válaszul (11-8).  Gjorgjijevska-gól, do Nascimento-kétperc és Amorim-bomba alakította tovább az eredményt (12-9), majd Pelczéder még a szünet előtt harmadik találatát jegyezhette.
Félidei eredmény: 12-10

2.félidő
Bódi kezdte a második félidei gólgyártást, majd Gorshenina után Oftedal robogott végig a pályán. Groot szemfüles labdaszerzését követően hétméterest harcolt ki – Temes szabálytalankodása kétperces kiállítást ért –, Görbicz magabiztosan bombázott a bal alsóba (15-11). Groot után Bódi is betalált, hatra nőtt a győri előny – 17-11-es állásnál második időkérési lehetőségével is élt a fehérvári vezetőedző. Hansen is feliratkozott a gólszerzők listájára a mérkőzés 38. percében, ezt követően Broch labdaszerzését Oftedal váltotta gólra (19-12).  Májer és González, majd Görbicz és Broch volt eredményes (22-13). Emberhátrányban folytatták a győriek Hansen kiállítását követően, Lavko szépített. Althaus, Mendy és González neve mellett újabb találatot jegyezhettünk. Do Nascimento Amorimmal szemben elkövetett szabálytalankodásáért újabb kiállítást gyűjtött be, a megítélt büntetőt Oftedal magabiztosan értékesítette – ezzel tízgólos vezetéshez jutottak a zöld-fehérek tíz perccel a meccs vége előtt (25-15). Ambros Martín időkérését követően Puhalák a már szinte védjegyévé vált cundert mutatta be a lelkes közönségnek, majd lerohanásból is könyörtelen bombát indított Herr kapujába (27-15). Amorim igazi okos-gólt szerzett, a kiugró kapus feje fölött ejtett a kapuba. Gjorgjijevska után Groot és Broch akcióból, majd ismét Groot, de ezúttal büntetőből talált be – 15 gólos vezetés a zöld-fehéreknél négy perccel a lefújást megelőzően (31-16). Broch megállíthatatlan, hatodik találatát szerezte – vendég részről Utasi mutatkozott be (32-17). A győriek vezetőedzője utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta, hogy ellássa játékosait jótanácsokkal a mérkőzésből hátralévő két percre. Groot és Puhalák gólját követően a játékvezetők piros lapot osztottak ki Mendynek az utolsó fél percre vonatkozó szabály értelmében – szabaddobás elvégzésének akadályoztatása – a megítélt büntetőt Groot biztos kézzel lőtte be – így végül 35-17 került az eredményjelzőre.
Végeredmény: 35-17

Hivatalos nézőszám: 3122 fő

Deli Rita: „Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, hiszen itt az Audi Aréna Győrben így harcolni mindenképp dicsérendő. Tudtuk, hogy a második félidőben nagyobb fokozatra fognak kapcsolni. Remélem, tudtuk segíteni a felkészülését a Győrnek a jövő heti kihívásokra, melyhez ezúttal is sok sikert kívánok!”

Herr Orsolya: „Nagyon örülök az első félidőnek, és annak is, hogy így hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez. Elégedettek lehetünk, úgy gondolom, és sok sikert kívánok a Győrnek a FINAL4-ban.”

Ambros Martín: „Köszönjük a segítséget, kemény mérkőzést vívtunk. Sok gólt kaptunk, az első félidő nem sikerült túl jól számunkra, de a második félidőben sokat fejlődött a játékunk. Meg kellett várnunk a pillanatokat, amikor megvoltak a lehetőségeink – a nyomás egészen az első percektől rajtunk volt, ez nem hagyott minket úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Amint nagyobb előnyre tettünk szert, a védekezésünk is egyre jobban működött. Egy végletekig kiélezett versenyfutás részesei vagyunk jelenleg, hiszen a gólarány a bajnoki címről is dönt.”

Mireya González: „Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a mérkőzés kezdetétől egészen a végéig küzdöttünk. Az első félidő a kapusok teljesítményéről szólt, de örülök, hogy a második félidőben sikerült növelnünk a különbséget.”