A WOMEN’S EHF FINAL4 döntője ismét fantasztikus izgalmakat hozott, már-már mondhatni, hogy a hagyományokhoz hűen, hiszen a győri lányok fantasztikus játékkal, a végletekig kiélezett összecsapást követően hosszabbításban harcolták ki a győzelmet. Ezzel történelmet is írtak, ugyanis még egy csapat sem volt képes megvédeni a Bajnokok Ligája-győztes címet, nekik viszont sikerült!!! A Győri Audi ETO KC együttese ezzel negyedszer is felülhetett az európai klubkézilabdázás trónjára! SZÉP VOLT CSAJOK!
Végeredmény (hosszabbítást követően): 27-26

1.félidő
A címvédő győriek a Görbicz, Amorim, Broch, Oftedal, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbövel.
Az elődöntőhöz hasonlóan Amorim bombagóljával indult a találkozó, majd Broch beállóból talált be. A negyedik percben emberhátrányba kerültek a győriek Amorim kiállítását követően – Lekic ezt kihasználva büntetőt harcolt ki, Lacrabere értékesítette és ezzel megszerezte csapata első találatát (2-1). Oftedal bátran vállalkozott, test melletti lövését Leynaud nem tudta hárítani, ahogy Hansen átlövése is utat talált a macedón kapuba (4-1). Penezic után Lekic is feliratkozott a góllövőlistára, majd Groot gyönyörű labdaszerzését követően megállíthatatlanul robogott végig a pályán és megszerezte első gólját. Lekic gólja után Groot duplázott, így a 17. perc végén 7-4 az állás a zöld-fehérek javára – a Vardar élt is első időkérési lehetőségével. Grimsbö ma is fantasztikus formában véd, akár csak poszttársa, Kiss is, aki Lacrabere büntetőjét csodás mozdulattal hárította. Ristovska lerohanásból faragott a hátrányon, majd néhány perces gólcsendet követően Lekic talált be – öt perccel a félidei szünet előtt 7-6 az állás. Ristovska egyenlítő találata után Ambros Martín időt kért. Kuznetsova szélső góljával átvette a vezetést a macedón együttes, azonban Lekic két percre a kispadra kényszerült Oftedallal szemben elkövetett szabálytalanságáért – Bódi okos góllal egyenlített. Penezic átlövésére Görbicz büntetőből válaszolt, akit ezután kiállítással büntettek a játékvezetők. Grimsbö az első félidő utolsó másodperceiben két védést is bemutatott, így döntetlen állással vonulhattak a csapatok a szünetre.
Félidei eredmény: 9-9

2.félidő
Kuznetsova szerezte a második félidő első találatát, majd Cvijic is meglőtte a maga első gólját (9-11). Amorim második kétperces kiállítását is begyűjtötte, Lacrabere kihagyott büntetőjét követően Hansen remekül vette észre a rést a védőfalon, neve mellé ezzel második találatát is feljegyezhettük. Lacrabere gólja után Görbiczet hiába próbálta megzavarni Suslina, a győri csapatkapitány magabiztosan értékesítette a kiharcolt hétméterest (11-12). Lacrabere gólja után Cvijicet színészkedésért kiállították a játékvezetők, lerohanásból Bódi egyre faragta a hátrányt. Grimsbö hihetetlen reflexekkel hárította Lekic büntetőjét, majd a félidő feléhez érve Hansen átlövésből egyenlített (13-13). Görbicz szélről villant, Penezic azonban gyors góllal egyenlített átlövésből. Radicevic találatára Groot válaszolt, majd újra Radicevic következett. Lazovicot a kispadra küldték a játékvezetők két percre, Groot értékesített büntetőjének és fantasztikus akciógóljának köszönhetően szűk hét perccel a mérkőzés vége előtt a címvédőknél az előny. Radicevic szélről egyenlített, majd Broch kiállításával emberhátrányban folytatták Görbiczék. Oftedal fontos pillanatban betörésből szerezte meg a vezetést, Lazovic azonban nem hagyta szó nélkül – az 57. percben 18-18 az állás. Emberhátrányban kénytelen befejezni a mérkőzést a győri csapat, ez alkalommal Althaust küldték ki a játékvezetők. Lazovic gólja után Groot hétméteresből egyenlített. Lekic gólját követően (19-20) húsz másodperc volt hátra, mikor Ambros Martín időt kért. Gyors támadójáték végén Amorim betörésből egyenlített. Kilenc másodperc volt hátra, amikor a Vardar is időt kért, a kapufa azonban a győriekkel volt: maradt a döntetlen és következett a hosszabbítás…
Végeredmény a rendes játékidő végén: 20-20


Hosszabbítás
1.félidő

A hosszabbítás első gólja Amorim jóvoltából született, Radicevic büntetőből egyenlített. Újabb Amorim-bombagól, ezúttal talpról – a győri lányok ismét magukhoz ragadták az előnyt (22-21). Lekic találatára újabb Amorim csodagól érkezett – a győri klasszis zsinórban a harmadik gólját szerezte a ráadásban. Civijic újabb kétpercet gyűjtött be, majd gyors egymásutánban Canadija és Bódi is betalált – egygólos előny a hosszabbítás első félidejét követően (24-23).
Hosszabbítás félidei eredmény: 24-23

2.félidő
Groot büntetőből kettőre növelte csapata előnyét, Bódi szélső találatával pedig már három van közte (26-23). Lazovic átlövésből szépített, Canadija lerohanásból szépített – Amorim megállíthatatlan, újabb hatalmas bombát küldött a Vardar kapujába (27-25). Kiss védett, Broch viszont már nem tér vissza a pályára, másodszor is kétperces kiállítással büntették a játékvezetők. Lekic gyors gólt szerzett, maradt fél perc hátra – eladtuk a labdát, Kiss viszont hatalmasat mentett, az utolsó másodpercekben ziccert hárított.
NEGYEDSZER IS BAJNOK A GYŐRI AUDI ETO KC!!!!!
Hosszabbítás végeredmény: 27-26

 

Ambros Martín: „Számomra hihetetlen ez a nap, fantasztikus csapatom van. Szeretnék gratulálni mindenkinek, természetesen tudom, hogy a Vardar játékosai nem boldogok, de azt kell, hogy mondjam, hogy annak kell lenniük. Nekünk rengeteg problémánk volt a szezon során, sok mindennel meg kellett küzdenünk, de azt hiszem mondhatom, hogy most nagyon elégedettek vagyunk.”

Eduarda Amorim: „Nagyon bíztam a csapatban és tudtam, hogy készen állunk arra, hogy megvalósítsuk a tervünket. Támadásban és védekezésben is végig biztattuk egymást, úgy gondolom megérdemeltük a győzelmet ez után a nehéz szezon és nehézségek után.”

Irina Dibirova: „Az egész szezonban erre a mérkőzésre készültünk és a lányok is erre vártak. De sajnos a szerencse nem a mi oldalunkon volt ma, bízom benne, hogy a játékosaimnak még további szép sikerei lesznek a jövőben és sikerül megnyerniük a BL-t, amit most nem sikerült. Szeretem őket és büszke vagyok rájuk.”

Amandine Leynaud: „Először is gratulálok a Győrnek, fantasztikusan játszottak. Nagyon kemény mérkőzést játszottunk ma, nagyon büszke vagyok a csapatomra, a végsőkig harcoltunk a szívünkkel és egyáltalán nem volt könnyű. Sajnos vége, de nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk.”