A 2017/2018-as szezonban utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésükre utaztak a győri lányok a Budaörs otthonába. Gólgazdag első félidőt követően a játék képe mit sem változott, a nagy iramú találkozó végül a vendégek tizennégy gólos győzelmével végződött.
Végeredmény: 33-47


1.félidő
A vendég győriek a Görbicz, Hansen, Oftedal, Althaus, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Kiss biztosította a védőfalat.
Gyors iramú, remek hangulatú mérkőzés vette kezdetét Budaörsön – Bódi jóvoltából született meg a találkozó első gólja, majd Szöllősi-Zácsik és Hansen talált be. Szöllősi-Zácsik újabb gólját követően Oftedal pókhálózta ki a bal felsőt, Groot lerohanásból kettőre növelte csapata előnyét (2-4). Zsigmond és Oftedal gólját újabb két hazai találat követte, így a 6. perc közepén 5-5 szerepelt az eredményjelzőn – Ambros Martín időt kért. Juhos lerohanásból, Szabadfi beállóból volt eredményes. Hansen és Szöllősi-Zácsik akciógólja után Juhos értékesített büntetőt, Bódi szélről talált be. Juhos szélről, Mézes lerohanásból növelte tovább csapata gólszámát, majd a félidő feléhez közeledve Puhalák is bemutatkozott. Oftedal remek labdaszerzést követően megállíthatatlanul robogott végig a pályán. Mézes második, González első találatát szerezte, ezután Hornyák betörésből, Oftedal büntetőből talált be – bő tíz perccel a félidei szünet előtt 13-11-es vezetés a hazai együttesnél. Kiss hárította Juhos büntetőjét, González labdát szerzett és meg sem állt az ellenfél kapujáig. Oftedal villámgyors lábmunkával kicselezte védőjét és megszerezte csapata egyenlítő találatát, a hazai csapat időkérését követően Puhalák és Hansen gyorsan kettőre növelte a győriek előnyét (13-15). Oftedal büntetőből akkora gólt szerzett, hogy majdnem a felső léc bánta, majd Bódi következett. A nyolcperces hazai gólcsendet Zsigmond törte meg, Puhalák húzást követően remekül kivárt és újabb szélsőgóllal örvendeztette meg a szépszámú vendég közönséget, nem is beszélve az ezt követő cunderről (14-19). Zsigmond duplája után Groot lendületből bombázott Wéninger hálójába, a címvédők így négygólos előnnyel vonulhattak a szünetre a gólgazdag első félidőt követően.
Félidei eredmény: 16-20

2.félidő
Broch kétperces kiállításával vette kezdetét a második harminc perc, Oftedal pedig ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta – találatának köszönhetően 16-21-re módosult az állás. Puhalákot is kiküldték a játékvezetők két percre, majd Kiskartali és ismét Oftedal talált be. Szöllősi-Zácsik gólja után Zsigmond Groot-tal szemben kiállítást érően szabálytalankodott, majd rövid időre kettős emberhátrányba került a Budaörs Kiskartali szabálytalan védekezésének és kiállításának köszönhetően. Büntetőből Oftedal talált be, Hornyák átlövésgólját Groot duplán üres kapus góllal válaszolta meg (19-25). Hornyák találata után Broch második kiállítását is begyűjtötte, Puhalák pedig szélről talált be. Hornyák és Bódi, majd Kiskartali lökését újabb kétperces kiállítással „jutalmazták” a játékvezetők, a kiharcolt büntetőt Oftedal értékesítette és növelte ezzel csapata előnyét hétre (21-28). Szöllősi-Zácsik akciógól, Groot üres kapura bombázott, majd Pásztor és újabb üres kapus gól Groot-tól (23-30). Szöllősi-Zácsik és Groot gyors egymásutánban talált be, majd Zsigmond neve mellé is feljegyezhettünk egy kiállítást. Ertl a 45. percben feliratkozott a góllövőlistára, majd Oftedal és Groot villant. Pásztor gólja után a vendégek időt kértek – Gerháth és Bódi folytatta a gólgyártást (27-34). González büntetőt harcolt ki, Zsigmond harmadik kiállítása után felvillant a piros lap a budaörsi játékosnak, Oftedal keze pedig nem remegett meg a hétméteresnél. Gerháth átlövése után Puhalák ismét bemutatott egy szép cundert – hazai időkérés következett nyolc perccel a lefújás előtt. Broch lerohanásból duplázott, majd csapata 39. találatát Oftedal szerezte megállíthatatlan lendületből (28-39). Pásztor szépített beállóból, González futtából, majd lerohanásból talált be (29-41). Althaus lerohanásgóljánál a szerencse is a zöld-fehér játékossal volt, Wéningerről pattant a hálóba a labda. Hansen és Groot találata után 29-44 szerepelt az eredményjelzőn, majd Pálos-Bognár, Puhalák és Hornyák következett. A mérkőzés utolsó percéhez közeledve Groot és Ertl is betalált – bő fél perccel a vége előtt Ambros Martín kikérte harmadik időkérési lehetőségét is. Bódi szélső gólja után Mihály Attila is magához szólította tanítványait – az utolsó másodpercekben Hornyák még ziccerből eredményes volt, így kialakult a 33-47-es végeredmény.
Végeredmény: 33-47

Ambros Martín: „A tizennégy gólos győzelem fantasztikus teljesítmény számunkra, egy olyan játékerőt képviselő együttes ellen, mint a Budaörs, akiknek gratulálni szeretnék ehhez. Az első játékrészben a védekezésünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de a második félidőben már jobban összeálltunk. A szezon végén már minden csapat problémákkal és fáradtsággal, kimerültséggel küzd, de az utolsó másodpercig küzdeni fogunk a címvédésért – és meg is fogjuk tenni!”

Puhalák Szidónia: „Szeretnék én is gratulálni a Budaörsnek. Amint összeállt a védekezésünk, nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. Igaz, fáradtak vagyunk, de mindenki az utolsó energiáit is mozgósította és olyan játékosokból áll a csapatunk, akik a végsőkig küzdenek egymásért, így az utolsó mérkőzésen is ennek megfelelően fogunk tenni.”

Mihály Attila: „Szeretnék gratulálni a BL-cím megvédéséhez a Győrnek! Elég sokáig tudtuk tartani magunkat és jól játszottunk, a második félidőben azonban többet hibáztunk és kijött a tudásbeli különbség a két együttes között. Nagyon sokszor tudtunk csapatként együttműködni és ennek külön örülök.”

Wéninger Alexa: „Én is gratulálok ellenfelünknek a BL-címvédéshez és további sok sikert kívánok nekik. Úgy gondolom, ma többször nagyon jó felfogásban játszottunk a mérkőzésen, aminek külön örülök.”