Bajnokok Ligája mérkőzések hangulatát idézte az az atmoszféra, amit a közel 5300 szurkoló teremtett az Audi Aréna Győrbe a zöld-fehérek szezonzáró Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésén. A végletekig kiélezett versenysorozat méltó lezárásához keresve sem találhattunk volna izgalmasabb forgatókönyvet, mint amit az utolsó forduló hozott – a szív diadalát, s azzal együtt a magyar bajnoki címet a Győri Audi ETO KC nyerte!
BAJNOKCSAPAT!!! BAJNOKCSAPAT!!!
Végeredmény: 39-14

1.félidő
A zöld-fehérek a Görbicz, Hansen, Broch, Oftedal, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.
Görbicz találatával vette kezdetét a szezon utolsó bajnoki mérkőzése, majd Groot és Oftedal is gyorsan becsatlakozott a gólgyártásba – a vendég együttes a harmadik percben élt is első időkérési lehetőségével. Grimsbö remek hárításokkal segítette a védelmet a kapuban, majd Broch és Groot gyors találata után Broch begyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását. Az ötödik perc derekán Kovács megszerezte a Békéscsaba első gólját, Görbicz értékesített büntetője után Walfisch talált be (6-2). Bódi duplázott, majd Szögi, Groot, Vukajlovic, Görbicz és Broch következett – a 12. percbe lépve hétgólos a győriek előnye.  Vukajlovic találatára válaszul Hansen villant nagyot egy talpról elengedett lövésből, Groot és González lerohanásból bombázott a vendégek hálójába (14-5). Mihálffy törte meg a közel ötperces gólcsendet, majd a játékvezetők Althausnak is kiosztottak egy kétpercet. Görbicz újabb büntetőt értékesített, Broch a hatosról bombázott a vendégek kapujába. Giricz és Oftedal gólja után már tíz volt közte, amikor Ambros Martín időt kért. A 18. győri találatot Groot neve mellé jegyezhettük fel, Bottót pedig kiküldték két percre a játékvezetők a győri játékossal szemben elkövetett szabálytalanságért. Mihálffy faragott a hátrányon, majd szélről egy remek ejtéssel Puhalák is bemutatkozott két és fél perccel a félidei szünet előtt (19-8). Egy másodperccel a félidő végét jelző sípszó előtt Groot lerohanásból megszerezte csapata huszadik gólját, így a találkozón először 12-re nőtt a különbség.
Félidei eredmény: 20-8

2.félidő
A második játékrész kezdetén Bódi húzást követően szélről növelte csapata előnyét, majd Görbicz a másik szélről folytatta a gólgyártást (22-8). Groot megállíthatatlan, Görbicz labdaszerzését követően végigrobogott a pályán. Vukajlovic lövése sáncról pattant be Grimsbö kapujába, Oftedal viszont remekül vette észre és játszotta meg az üresen álló Brochot (24-9). Oftedal betörésből, Bódi szélről talált be, Grimsbö pedig fantasztikus teljesítményt nyújt a kapuban. Görbicz büntetőből volt eredményes, a zsinórban esett öt győri találatra Walfisch válaszolt (27-10). Görbicz szélről lőtte ki a felső sarkot, majd büntetőből is könyörtelenül bevágta (29-10) – a félidő feléhez közeledve a vendég csapat vezetőedzője időt kért. Görbicz ezúttal sem hibázott büntetőt, kilencedik találatát szerezte. Oftedal kipókhálózta a felső sarkot, Bódi lerohanásból szerezte csapata újabb gólját – ekkor már nagy hangerővel zengett a csarnokban a „Hajrá Győr!”. Kovács faragott a hátrányon, Broch majd Walfisch következett (33-12). Újabb parádés Görbicz-megoldás, Bódi indítását fantasztikus mozdulattal szedte le és meg sem állt a békéscsabai kapuig. Emberhátrányban folytatta a játékot a vendég együttes, Walfischt büntették kétperces kiállítással – Ambros Martín időt kért. Öt perccel a vége előtt Groot ismét betalált, majd büntetőhöz jutott a Békéscsaba és értékesítették is. Bódi már hatnál jár újabb szélső találatának köszönhetően, majd Broch lerohanásból fontos gólt szerzett három perccel a vége előtt. Két perccel a vége előtt Walfisch talált be, Groot válaszolt (38-14). Broch találatával zárult a találkozó (39-14)
Végeredmény: 39-14

 

Idegőrlő két perc várt még a Rába-parti zöld-fehérekre a találkozó lefújását követően, ugyanis a magyar bajnoki cím sorsa a párhuzamosan zajló FTC-Rail Cargo Hungaria – GVM-Europe Vác mérkőzés végkimenetelétől is függött, mely végül 42-24-es eredményt hozott, így összesítésben egy góllal Ambros Martín együttese végzett a tabella élén.

MAGYAR BAJNOK A GYŐRI AUDI ETO!
 

Hivatalos nézőszám: 5213 fő

Horváth Roland: „Először is gratulálok a Győrnek a bajnoki cím megvédéséhez! Arra nem voltunk felkészülve, hogy ilyen hangulatba csöppenünk, de a ziccereinket akkor is értékesítenünk kellett volna. Persze nehéz, ha a világ egyik, ha nem a legjobb kapusával találjuk szembe magunkat. Dolgozunk tovább a megkezdett úton, és további sok sikert kívánok a Győrnek!”

Zöldi-Tóth Kata: „Először én is szeretnék gratulálni a Győrnek! Nyílván nem így készültünk és nem ezt terveztük, szerettünk volna sokkal jobb koncentráltsággal játszani. Nehéz volt ilyen hangulatban pályára lépnünk, nehéz bajnokság után vagyunk, nagyon nagy munka áll mögöttünk, a bennmaradás volt a cél, amit szerencsére sikerült teljesítenünk.”

Görbicz Anita: „Már az öltözőben egy olyan fáradt, de ugyanakkor motivált csapat ült, hogy azt beszéltük meg, hogy próbáljuk azt a színvonalat teljesíteni, amit terveztünk. Szívünket-lelkünket kitettük, nyertem néhány bajnoki aranyat, de ilyet még nem. Idegőrlő volt az a két perc, amikor vártunk a másik mérkőzés eredményére, de nagyon örülök, hogy így alakult. Gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, látszott, hogy a fiataljaik meg vannak illetődve, de remekül küzdöttek.”