Az EHF Végrehajtó Bizottsága Glasgowban az Európai Kézilabda Szövetség 14. kongresszusának keretein belül megtartott ülésén döntött a Női EHF Bajnokok Ligája 2018/2019-es versenysorozatába kandidáló csapatok névsoráról. A Győri Audi ETO KC együttese címvédőként a csoportkörben csatlakozik be a BL-küzdelmekbe.

Csapatunk, az immár négyszeres BL-győztes Győri Audi ETO KC együttese mellett további 13 egyesület kapott egyenes ágon helyet a versenysorozatban – köztük a két dán újonc, a Kobenhavn Handball és az Odense HC együttesével –, akik a csoportmérkőzések alkalmával csatlakoznak be a versengésbe. Nyolc további egyesület küzd meg a fennmaradó két helyért a 2018. szeptember 7-9. között megrendezésre kerülő kvalifikációs párharcokon.

A versenysorozat lebonyolítása az elmúlt évekhez képest nem változott,  a 2014/2015-ös szezontól érvényben lévő szabályok alapján zajlik.

A csoportmérkőzések sorsolására 2018. június 29-én (pénteken) 12.30-tól a bécsi Erste Campuson kerül sor – az eseményt online élőben nyomon követhetik az ehfTV.com-on, az ehfTV YouTube csatornáján és a versenysorozat Facebook oldalán.

Women's EHF Champions League 2018/19:
Csoportkörbe jutott csapatok (14):
Györi Audi ETO KC (HUN)
CSM Bucuresti (ROU)
Buducnost (MNE)
Rostov-Don (RUS)
Metz Handball (FRA)
Kobenhavn Handball (DEN)
Vipers Kristiansand (NOR)
Thüringer HC (GER)
RK Krim Mercator (SLO)
IK Sävehof (SWE)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
Odense HC (DEN)
Brest Bretagne Handball (FRA)
Larvik HK (NOR)
Kvalifikált csapat 1
Kvalifikált csapat 2

Csapatok, versenyben a kvalifikációért (8):
MKS Perla Lublin (POL)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Jomi Salerno (ITA)
Muratpasa BSK (TUR)
Super Amara Bera Bera (ESP)
ZORK Jagodina (SRB)
SCM Craiova (ROU)
SG BBM Bietigheim (GER)


www.ehfcl.com