A Győri Audi ETO KC-t is meghívta a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnöke, Dr. Hasszan Musztafa a kézilabda sportág jövőjéről szóló, úgynevezett Top Nation meetingre. Klubunkat Szabó Tamás nemzetközi igazgató képviselte a megbeszélésen.

A 2019 januárjában német-dán együttműködésben megrendezésre kerülő férfi kézilabda világbajnokság 2018. június 25-i koppenhágai sorsolása apropóján meetingre hívta az európai szövetségek és egyes klubok képviselőit az IHF vezetése. A sorsolást követően megrendezett egyeztetésen a nemzetközi szövetség képviselői a sportág fejlesztése érdekében felkérték a résztvevőket, hogy közösen vegyenek részt a kézilabdasport nemzetközi fejlesztésében, és a sportág számára új területek becsatlakoztatásában.

„Megtisztelőnek tartjuk, hogy klubunkat is megívta Dr. Hasszan Musztafa erre az egyeztetésre.” – mondta Szabó Tamás, a meetingen klubunkat képviselő nemzetközi igazgató. „Örömteli, hogy már az IHF is elismeri a klubokban zajló munka fontosságát és partnernek tekint minket is közép és hosszútávú céljai megvalósításában. Lehetőség nyílt az egyeztetésen a nemzetközi szövetség fejlesztési stratégiájának megismerésére, és a  résztvevők véleményeiket, ötleteiket is elmondhatták az IHF képviselőinek.”

A közeljövőben nagyszabású fejlesztési programokat tervez az IHF, melyeknek legfőbb céljuk a kézilabdázás számára új országok bevonása, illetve a már meglévő bázisokon a sportág terjesztése és fejlesztése. Többek között ehhez kérték az európai szövetségek és klubok segítségét.