Kiemelkedő érdeklődés övezi a Győri Audi ETO KC mérkőzéseit, ezt az állítást számokkal is alátámasztja a Sportstatisztika blogon közzétett nézettségi kimutatás. A hazai magyar bajnoki és nemzetközi meccsek átlagnézőszáma alapján csapatunk a második legtöbb nézőt vonzó egyesület Magyarországon.

                       

Egyre növekvő érdeklődés övezi a Győri Audi ETO KC mérkőzéseit. A sportcsapatok hazai mérkőzéseinek nézőszámát valamint a csarnokok kihasználtságát összesítő Sportstatisztika blog közzétette a 2017/18-as szezonra vonatkozóan a magyar klubok bajnoki és nemzetközi nézettségének adatait. A blogger megvizsgálta a 2017/18-as szezonban az elsőosztályú férfi és női kézilabda és kosárlabda klubok mellett a jégkorong, a vízilabda valamint az első és másodosztályú labdarúgó csapatok nézőszám mutatóit.

Örömteli tény, hogy a nemzetközi porondon már többször a leghangulatosabb sportcsarnoknak is megválasztott Audi Aréna Győr, csapatunk otthona a Győri Audi ETO KC hazai és nemzetközi mérkőzéseire kilátogató nézőknek köszönhetően a második leglátogatott sportcsarnokká vált, másképpen csapatunk a második legmagasabb nézőszámmal bíró sportegyesület ma Magyarországon.(A részletes statisztika ITT megtalálható). A táblázat jól mutatja, hogy a Győri Audi ETO KC 20 hazai mérkőzéseit több, mint nyolcvanezren tekintették meg, az átlagnézőszám 4000 fő feletti volt, így a kihasználtság 76%-os ami kiemelkedőnek számít a nagy - 3500 főt meghaladó befogadóképességű - létesítmények között.

A kettős, a hazai és a nemzetközi mérkőzések nézőszámait figyelembe vevő kimutatás alapján kijelenthető, hogy a csapat sikeressége okán egyre többen kíváncsiak a zöld-fehérek bajnoki mérkőzéseire is, míg a nemzetközi mérkőzések esetén több alkalommal kicsinek is bizonyul a 2014-ben átadott létesítmény. Klubunk örül, hogy a statisztikában ugyan nem szereplő, de akár 12000 nézőt is befogadni képes budapesti rendezésű EHF FINAL4-on gyakorlatilag hazai pályán szerepelhet, és 8-9 ezer győri szimpatizáns előtt léphet pályára.

Köszönjük szurkolóinknak, az érdeklődőknek és a sportbarátoknak az eddigi támogatást és a buzdítást, várunk mindenkit az Audi Aréna Győrben a 2018/19-es szezonban is.

Hajrá ETO! Hajrá Győr!