A magyar női junior válogatott július 11-én Románia együttesével találkozott a hazai rendezésű korosztályos világbajnokság legjobb nyolc csapata között. A magyar lányok a félidei háromgólos hátrányt (17-14) nem csak ledolgozták, hanem a remek védőmunkának és Binó Boglárka fantasztikus hárításainak köszönhetően meg is fordították az eredményt. Gratulálunk, csak így tovább – folytatás a négy között!
Végeredmény: 31-26

Az első játékrész kissé megilletődött játékát a második félidőben magabiztos labdafelhozatal, kemény védekezés és kiváló kapusteljesítmény jellemezte. A magyar lányok könyörtelenül kihasználták a románok hibáit, lépésről lépésre átvették a vezetést, így a találkozó végére már az örömkönnyek és az önfeledt ünneplés volt főszerepben.

Utánpótlás bázisunk tehetséges kapusa, Binó Boglárka parádés teljesítményével a védelem biztos bástyájaként szolgált társai számára, számtalan ziccer- és akcióvédést mutatott be, két és fél perccel a mérkőzés vége előtt pedig még büntetőt is hárított.

"Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést, sokat hibáztunk és nagy nyomás is volt rajtunk, hiszen mégis csak egy negyeddöntős találkozóról beszélünk. A félidőben nem változtattunk a taktikán, azt beszéltük meg, hogy élvezzük a játékot. A második félidőben ennek szellemében tértünk vissza, nagyon jól kezdtünk és sikerült is megfordítanunk az eredményt, majd megtört a jég és magabiztosan tudtuk hozni a mérkőzést. Hatalmas élmény a világ legjobb négy csapata között tudni magunkat, nagyon büszke vagyok a lányokra! Hatalmas köszönet jár még a szurkolóknak is, akik ma nyolcadik emberként küzdöttek velünk egészen a lefújásig, és a nehezebb időszakokban is kitartottak mellettünk. Most egy nap pihenő következik, és újult erővel vágunk neki az elődöntőnek - innentől minden meccs ajándék, de persze egy cél lebeg mindannyiunk szeme előtt..." - nyilatkozta a mérkőzést követően Binó Boglárka. 

A folytatásban 2018. július 13-án (pénteken) 20 órától a ma este 20:45-kor kezdődő Dél-Korea - Dánia összecsapás győztesével találkoznak a mieink a világbajnokság elődöntőjében.  

Mindent bele, lányok! Hajrá magyarok!

Fotó: MKSZ