A 2018. július 1-14. között Debrecenben megrendezésre kerülő XXI. IHF női junior kézilabda-világbajnokság fantasztikus izgalmakat hozott. A magyar lányok remek játékkal, megállíthatatlanul meneteltek mérkőzésről mérkőzésre, s a fináléban a norvégok korosztályos legjobbjai sem tudtak megálljt parancsolni a mieinknek – magabiztos játékkal VILÁGBAJNOK a magyar női junior válogatott! Gratulálunk!
Végeredmény: 22-28

Hihetetlen hangulatban, teltház előtt léphetett pályára a magyar női junior válogatott a debreceni világbajnokság döntőjében. A magyar lányok hűen a versenysorozat mottójához – #anythingcanhappen – kiváló teljesítményüknek köszönhetően bebizonyították, hogy valóban bármi megtörténhet.

A mieink már a csoportkörben összemérhették erejüket döntős ellenfelükkel, a norvégok legjobbjaival,  mely találkozó akkor nyolcgólos magyar győzelemmel végződött, így bizakodva várhattuk a döntő összecsapást.

A döntő első félideje fej-fej melletti küzdelmet hozott – hol az egyik, hol a másik fél tudott egy-egy góllal ellépni. A félidei kétgólos hátrányt (12-10) követően a második játékrészben még egy fokozattal feljebb kapcsolt a magyar együttes, türelmes és okos játékkal, hideg fejjel végül megfordították a küzdelmet és fantasztikus hatgólos győzelmet arattak a norvégok felett.
Külön öröm számunkra, hogy egyesületünk fiatal tehetsége, Fodor Csenge három góllal járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez.
Végeredmény: 22-28

Az elmúlt két hétben igazi kézilabdaünnep lett úrrá Debrecenben, ahol a csapatok profi körülmények között készülhettek, s rendkívül magas színvonalú, szoros csatákat vívtak.

Ezúton szeretnénk gratulálni a Magyar Kézilabda Szövetségnek és minden szervezőnek a világbajnokság sikeres lebonyolítása érdekében végzett áldozatos munkájához! További sok sikert kívánunk!


Fotó: MKSZ

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)
Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (GVM Europe-Vác), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Gratulálunk a magyar női junior válogatott játékosainak, Golovin Vlagyimir vezetőedzőnek és másodedzőjének, Pigniczki Krisztinának, az edzői stáb minden egyes tagjának a világbajnoki cím megszerzéséhez! Szép volt csajok!

Lakatos Ritának mihamarabbi gyógyulást kívánunk!