Végéhez közeledik a csapat jól megérdemelt nyári pihenője, a 2018/2019-es szezon előkészületei már javában zajlanak, s hamarosan ismét labdapattogástól lesz hangos az Audi Aréna Győr. A Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját az új idénytől kezdődően Danyi Gábor tölti be, aki nagy lelkesedéssel és motiváltan vág neki csapatával és az általa összeállított szakmai stábbal az előttük álló kihívásoknak – tekintsék meg a vele készült interjút, melyből számos érdekességet megtudhatnak!

Danyi Gábort mindig is igazi sportrajongóként tarthattuk számon, s a mai napig a rendszeres testmozgás híve és aktív „nagykövete”. A kézilabda sportág kezdetben játékosként keltette fel érdeklődését, majd (játékos)edzőként folytatta pályafutását és jutott el Pécsről – felnőtt női és férfi NB I-es csapatok vezetését követően, valamint a női ifjúsági és junior válogatott szövetségi kapitányi pozíciójától – egészen a Győri Audi ETO KC kispadjáig. 2011 óta a zöld-fehér együttes szolgálatában másodedzőként tevékenykedő tréner sok éves tapasztalattal a háta mögött EHF mesteredzői végzettséggel is rendelkezik, s izgatottan várja, hogy a csapat élén bizonyítson és tovább öregbítse a Rába-parti sikerklub hírnevét.

„A Győri Audi ETO KC kispadja női vonalon a világ legkeresettebb és legexkluzívabb kispadja klubszinten, így hát izgatottság fogott el és nagyon nagy kihívásnak fogtam fel, amikor szóba került a nevem a vezetőedzői poszt kapcsán.” – tudtuk meg Danyi Gábortól, aki elszántan készül új feladatkörére. A sportos családból származó szakember sok mindent megélt már az egyesület szolgálatában Konkoly Csaba, Karl Erik Böhn és Ambros Martín segítőjeként, azonban most rajta a sor, megragadva élete talán legnagyobb lehetőségét, hogy elődei nyomdokaiba lépve a legmagasabb célokért harcoljon. „Ha jön egy lehetőség, azt meg kell ragadni és élni kell tudni vele, bele kell vágni – én egy pillanatig nem gondolkodtam!”

Danyi Gábor határozott elképzelésekkel rendelkezik az új idényben megvalósítandó célokat tekintve – „Markáns fordulatot szeretnék vinni a játékunkba, melyet úgy gondolom, mindenki érzékelni fog. Ha megnyerjük a Magyar Kupát, a magyar bajnokságot és a BL-t, akkor tulajdonképpen reprodukáltuk a tavalyi eredményeket, mely önmagában nem egy könnyű feladat, de mindig is szerettem a kihívásokat. A céljaink tehát ugyanazok, de más úton, egy kicsit más megközelítésben szeretnénk elérni őket, az alapján, amiben én hiszek, ami az én filozófiám, és amit tanultam a magyar iskolától.”

Az interjúban többek között olyan témákról is kifejti véleményét az újdonsült vezetőedző, mint a sérülések megelőzésére fektetett komoly hangsúly, az utánpótlás játékosok felnőtt csapatba történő beépítésének lehetősége, vagy épp a sokakat foglalkoztató három kapusos rendszer.

Danyi Gáborral készült teljes interjút itt tekinthetik meg: