A legtöbben csak álmodoznak arról, hogy élőben találkozhatnak példaképeikkel, aláírást szerezhetnek tőlük vagy épp közös fotót készíthetnek, miközben testközelből szemlélhetik őket… Klubunk három fiatal tehetsége – akik még csak épp, hogy az ifjúsági korosztály ajtaján kopogtatnak – hinni sem akart a fülének, amikor a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának edzői stábja tudatta velük, hogy számítanak rájuk az edzőtáborban.
Hallgassuk meg őket, milyen élményekkel gazdagodtak az elmúlt néhány napban!

A csapat az első, július 18-ai találkozóját követően munkához is látott – a „csonka” hét rávezető tréningjeit követően egyhetes edzőtábor vette kezdetét Balatonbogláron, a NEKA edzőközpontjában. A klub és a magyar válogatott felkészülési időszakának egybeesése miatt kialakult létszámhiány – Bódi Bernadett és Puhalák Szidónia a nemzeti együttes törökországi edzőtáborában képviseli egyesületünket – néhány fiatal tehetség élete egyik legnagyobb lehetőségét ragadhatta meg. Az újdonsült ifikorú Ács Bianka, Farkas Johanna és Kürthi Laura a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának klasszisaival kezdhette meg az alapozást a 2018/2019-es kézilabdás szezonra.

Utánpótlás bázisunk fiatal reménységei már több alkalommal, klubcsapatuknál és korosztályos válogatott megmérettetéseken is bizonyították rátermettségüket, de természetesen az igazi elismerést a példaképeiktől kapott dicsérő szavak jelentik számukra. Motivációban és elszántságban tehát nem szenvednek hiányt, még ha egy kicsit megszeppenve is érkeztek első edzéseikre a „nagyok” közé - „Felemelő érzés itt lenni, amikor megtudtam, hogy jönnöm „kell” az edzőtáborba, először el sem akartam hinni. Világklasszisok között edzeni leírhatatlan érzés. Nagyon jól érzem magam itt, nagyon kedves mindenki, sokat bíztatnak és segítenek az edzések során.” – tudtuk meg az ifjú beállóstól, Ács Biankától.

A nemrégiben az év serdülő játékosának megválasztott irányító –  aki a korosztályos válogatott egyik alapemberének is számít –  Farkas Johanna is hasonlóképp vélekedett – „Hihetetlen, hogy itt lehetek a világ legjobb csapatával, s nem csak, hogy együtt töltöm velük a hetet, az edzéseken is egyenrangú félként kezelnek. Bevallom, először féltem egy kicsit, hogy nehezen fog menni a beilleszkedés, de egy percig sem volt gond, mindenki nagyon barátságosan közeledett hozzánk, fiatalokhoz. Kemény edzéseink vannak, de mindig próbálok száz százalékon teljesíteni, hiszen egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatával edzhetek.”

A nyáron zajló, svédországi rendezésű U16-os Nyílt Serdülő Európa-bajnokságról aranyéremmel hazatérő keret tagja volt a balkezes átlövő Kürthi Laura is, aki amellett, hogy tagja az edzőtáborba utazó keretnek, pár héttel ezelőtt profi szerződést írt alá egyesületénél.  „Hatalmas megtiszteltetés és óriási motiváció számomra, hogy itt lehetek és ilyen fantasztikus, világklasszis játékosokkal dolgozhatok együtt. Mikor megtudtam, hogy számítanak rám az edzőtáborban, nagyon izgatott és boldog voltam, ez egy hatalmas lehetőség, amire minden (fiatal) játékos vágyik. Remekül érzem magam, nagyban megkönnyíti a mindennapokat, hogy bárkihez nyugodtan fordulhatok segítségért, vagy csak néhány jó szóért.” – számolt be tapasztalatairól Laura.

A fiatalok márig rengeteg élménnyel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, s az edzőtábor még korántsem ért véget! Kitartást, és további sok sikert kívánunk nekik!