A Magyar Kézilabdaszövetség az idei szezontól kialakította Utánpótlás Albizottságát, melynek élére a Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatóját, Róth Kálmánt kérték fel, akit ezúttal a bizottsági munkáról kérdeztünk.

Először is gratulálunk az bizottsági elnöki tisztséghez, önmagáért beszél ez a felkérés. Ez egy új bizottság az MKSZ szervezetében…

Ettől a szezontól kezdve működik ez az albizottság az MKSZ bizottsági szerkezetében. Eddig olyan szervezeti egység nem volt, amelyik konkrétan az utánpótlásképzéssel foglalkozott volna. A Szakmai Albizottság feladata volt a fiatalok képzésével kapcsolatos véleményezés, javaslatok előterjesztése. Az utánpótlás egy nagyon fontos terület minden sportágban, örülök, hogy önálló fórumot kapott.

Mi a bizottság konkrét feladata, milyen tagokból áll?

Az utánpótlásképzés segítése, ötletek adása az fiatalok neveléséhez, a versenyeztetési rendszer koordinálása.

Olyan tagokból tevődik össze a munkacsoport, akik tényleg járatosak az utánpótlásnevelésben. Ismerik ennek a területnek a problémáit, gondjait, erényeit. Olyan szakemberek fognak javaslatokat tenni, akik valóban benne vannak ebben a rendszerben, és belülről látják, tapasztalják, hogyan javíthatnának a rendszeren, hogyan tehetnék eredményesebbé az fiatalok képzését ebben a sportágban.

Mi az ön feladata?

Az egész munkacsoport vezetése, irányítása. Megalkotni a munkatervet, üléseket összehívni. Javaslatokat felterjeszteni a Szakmai és Versenybizottság felé, aminek szintén tagja vagyok az itteni elnökségem révén. Az albizottságon belül igyekszünk demokratikusan, a tagok véleményét megkérdezve javaslatokat kialakítani, amit én is teljes egyetértéssel tudok képviselni majd a Szakmai és Versenybizottságban. Egyelőre havi rendszerességgel tervezem összehívni a tagokat, de sok tényező még képlékeny, hiszen még a munka elején állunk…

Gratulálunk még egyszer, és sok sikert kívánunk munkájához!