Egyesületünk utánpótlás bázisának és a korosztályos válogatott alapemberének számító tehetséges irányító, Farkas Johanna is profi szerződést írt alá klubjával, a Győri Audi ETO KC-val.

Az ifjúsági korosztály kapuján épp, hogy csak kopogtató fiatal tehetséget, Farkas Johannát a sportág nagy reménységeként tartják számon a hozzáértők. A nemrégiben az U16-os magyar serdülő válogatottal az Európa-bajnokságon egészen a végsőkig menetelő és diadalmaskodó, a 2017-es esztendőben pedig az „Az év serdülő játékosa”-nak megválasztott irányító nap mint nap keményen dolgozik, hogy egyszer majd a „nagyok” között is kulcsszerephez jusson.

„Nagyon sokat jelent számomra, és óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen fantasztikus csapat tagja lehetek, mint a Győri Audi ETO KC. Még most sem tudom elhinni, hogy profi szerződést írtam alá a klubbal. Szeretnék sokat fejlődni és tanulni a világ legjobb csapatának kézilabdázóitól és edzőitől.” – számolt be a szerződéskötést követően első gondolatairól Farkas Johanna, aki a felnőtt csapat idei első felkészülési mérkőzésén, az MTK Budapest ellen nem csak, hogy pályára léphetett, de góllal mutatkozott be. „Az első edzőmeccsen a nagyok között nagyon izgultam, de a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak az Arénába és a csapat is segítőkész volt. Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy ilyen magas szintű játékosokkal edzhetek – minden pályán töltött percben azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat!” – tudtuk meg a fiatal tehetségtől.

Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke elmondta – „Farkas Johanna korosztályos megmérettetéseken már többször bizonyította rátermettségét és tehetségét a kézilabdapályán, így nem is volt kérdéses, hogy folytatjuk a korábban említett bejelentések sorát, és profi szerződést ajánlunk neki. A tehetséges irányító játékos a július végi balatonboglári edzőtáborba a felnőtt csapattal tartott, így már belekóstolhatott az ott folyó munkába, az edzések intenzitásába és a profi játékosokkal szembeni elvárásokról is bővebb képet kapott. Bízunk benne, hogy szorgalmas és alázatos munkájának köszönhetően mihamarabb első számú csapatunkban üdvözölhetjük. Természetesen fontos, hogy türelmes legyen önmagával szemben, hiszen még sokat kell tanulnia, de úgy gondolom, ennél nagyobb motivációt – mint hogy a világ legjobbjai között szerezhessen hasznos tapasztalatokat – keresve sem találhat. Sok sikert és kitartás kívánunk Johannának – csak így tovább!”

Farkas Johanna négy évre – 2018. augusztus 1.-2022. június 30. – szóló, hosszú távú szerződést írt alá a Győri Audi ETO KC együttesénél.

Sok sikert kívánunk, Johanna!