Száz százalékos mérleggel egészen a döntőig menetelt a magyar válogatott az U18-as női ifjúsági világbajnokságon, Lengyelországban. A végjátékban augusztus 19-én Oroszország legjobbjaival csaptak össze a mieink – a keretben klubunk képviseletében Kellermann Dórával, Pál Tamarával, Szilovics Fannival és Varga Emőkével – ám a végig szoros játékot követően sajnos nem sikerült az újabb bravúr, így ezüstéremmel búcsúztak a tornától.
Gratulálunk! Szép munka volt, büszkék vagyunk rátok!

Magabiztos győzelmekkel kikövezett utat hagyott maga mögött a magyar női ifjúsági válogatott az U18-as korosztályos világbajnokság fináléjáig, ahol az oroszokkal találták szembe magukat. A mindent eldöntő ütközet első félideje kezdetben fej-fej melletti küzdelmet hozott, majd a magyar lányok egy-egy apróbb hibáját azonnal kihasználták és megbosszulták az oroszok, s az első harminc perc végére háromgólos előnyre tettek szert. (Félidőben: Oroszország-Magyarország:15-12)

A második játékrész elején bíztató játékkal gyorsan faragtak a hátrányon a magyar lányok, ám a félidő feléhez érve a hibák száma és a néhol kapkodó játék eredményeképp ötgólosra is duzzadt az oroszok előnye. Egy perccel a mérkőzés vége előtt még a levegőben volt az egyenlítés lehetősége – kettővel vezetett az ellenfél – azonban nem sikerült élni a kínálkozó helyzetekkel, így kétgólos vereséget szenvedtek a piros-fehér-zöldbe öltözött tehetségek, s ezüstéremmel a nyakukban térhetnek haza.
Végeredmény: 29-27

A magyar női ifjúsági válogatott vb-kerete:
Kapusok: SZABÓ Dóra (DVSC-TVP), MAGERA Noémi (NEKA), HERCZEG Lili (NEKA)
Mezőnyjátékosok: ALBEK Anna (HB Graz, osztrák), ARANY Rebeka (Vasas), BÁNFAI Kíra (FTC), BORGYOS Panna (DVSC-TVP), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (Vasas), PÁL Tamara (Győri Audi ETO), SCHATZL Natalie (NEKA), SIMON Armilla (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC), VARGA Emőke (Győri Audi ETO), VÁMOS Petra (NEKA).
Szövetségi edző: BOHUS Bea
Edző: WOTH Péter

A magyar válogatott eredményei a világbajnokságon
Csoportmérkőzések:
Magyarország-Svédország 29-24 (15-12)
Magyarország-Chile 42-13 (20-6)
Magyarország-Horvátország 27-21 (13-9)
Magyarország-Egyiptom 36-24 (21-8)
Magyarország-Dánia 28-25 (14-14)

Nyolcaddöntő: 
Magyarország-Ausztria 36-22 (16-11)

Negyeddöntő: 
Magyarország-Spanyolország 33-20 (14-11)

Elődöntő:
Magyarország-Dél-Korea 34-29 (19-12)

Döntő:
Oroszország-Magyarország 29-27 (15-12)

Gratulálunk a magyar női ifjúsági válogatott játékosainak, Bohus Beáta vezetőedzőnek és az edzői stáb minden egyes tagjának a világbajnoki ezüstérem megszerzéséhez! Szép volt csajok!