A felkészülési időszak hatodik, egyben utolsó barátságos összecsapására Érdre utazott Danyi Gábor együttese, hogy még néhány nappal a szezon rajtja előtt elvégezzék az utolsó simításokat a játékban. A barátságos mérkőzések mérlegét tekintve százszázalékos győriek számára elsősorban nem a győzelem, sokkal inkább a kulcsfontosságú elemek gyakorlása és a csapat összecsiszolódása voltak a legfőbb szempontok.
Végeredmény: 22-26

Az ÉRD-Győri Audi ETO KC felkészülési mérkőzést megelőzően a hazai együttes köszöntötte és gratulációját fejezte ki a jelenlévő zöld-fehér mezes utánpótlás korú tehetségek korosztályos válogatott sikereit illetően – Pál Tamara ifjúsági világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett nemrégiben, míg Farkas Johanna és Kürthi Laura serdülő Európa-bajnokként érkezett a találkozóra. Sportsikereikhez ezúton is gratulálunk!

1.félidő
Csapatunk a Görbicz, Hansen, Groot, Kristiansen, Knedlikova és Bódi felállásban kezdte utolsó felkészülési mérkőzését a 2018/2019-es szezon rajtja előtt, a kapuban Leynaud.
Hansen szerezte a mérkőzés első találatát, azonban a hazai csapat gyorsan egyenlített, majd beindult a gólgyártás mindkét oldalon. Groot értékesített büntetőjének köszönhetően pedig már 3-5 az állás. Görbicz első találata után Hansen rendesen kipókhálózta az érdi kapu bal felső sarkát, majd ismét ő következett és növelte négyre csapata előnyét (5-9). Hamar tovább növelték előnyüket a zöld-fehér mezesek, így 5-10-nél Szabó Edina élt első időkérési lehetőségével. Krpez-Slezak szélső találatával faragtak hátrányukon az érdiek, Knedlikova góljával azonban a találkozó feléhez érve továbbra is maradt az ötgólos különbség (6-11). A győri fiatalok – Pál és Farkas – is a pályán, majd miután háromra csökkent a különbség, Danyi Gábor is letette az időkérést jelző táblát bő tíz perccel a félidei szünet előtt. Rövid gólcsendet követően Lassource találatával 9-11-re módosult az állás, majd Krpez-Slezak azonnali piros lapot kapott Groot ellen védekezésben elkövetett szabálytalankodásért – a győri játékos fejét találta el –, s a kétgólos különbség állandósulni látszott egészen a félidő végéig, amikor is büntetőből egyre zárkóztak az érdiek.
Félidei eredmény: 12-13

2.félidő
Emberhátrányban kezdtünk neki a második játékrésznek Hansen kiállítása miatt, majd öt perc elteltével csupán 1-1 találat esett mindkét oldalon (13-14). Érdi egyenlítést követően Kristiansen jóvoltából ismét a győri lányoknál volt a vezetés, majd a fiatal balkezes Kürthi is bizonyítási lehetőséget kapott. Hansen átlövésből duplázott, Király találatára ismét ő válaszolt (15-19) – a félidő feléhez érve négygólos a győri előny. Kiss érkezett büntetőhöz a győri kapuba, s magabiztos visszatérésére mi sem ad bizonyítékot, minthogy azonnal hárította is az érdi kísérletet. Kristiansen után Kürthi is betalált, s megszerezte első gólját a mérkőzésen, hazai oldalról Király szerzett szépítő gólokat. Leynaud bravúros mozdulattal hárította Lavko próbálkozását, majd Kürthi meg sem állt második találatáig (18-23). A találkozó végéhez közeledve a fiatal kapus, Tóth is pályára lépett, s azonnal remek védések sorát mutatta be. Öt perccel a vége előtt Görbicz érkezett büntetőhöz, először egy szemtelen találattal, majd egy magabiztos bombával ötre növelte csapata előnyét (20-25). Az utolsó percekben még egy rohamot indítottak az érdiek, háromra zárkóztak, azonban Kürthi a maga harmadik találatával beállította a 22-26-os végeredményt.
Végeredmény: 22-26

Győri gólszerzők: Knedlikova 2, Kürthi 3, Hansen 7, Görbicz 3, Kristiansen 6, Groot 3, Bódi 2