A 2018/2019-es kézilabdás idény rajtja előtt néhány nappal, a hagyományokhoz hűen szezonnyitó szurkolói rendezvényt tartott klubunk, a Győri Audi ETO KC. A belvárosi Dunakapu téren összegyűlt népes tömeg előtt hivatalosan is bemutatkoztak új játékosaink – Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen –, valamint zöld-fehér együttesünk kispadjának élén új szerepben helyet foglaló vezetőedzőnk, Danyi Gábor.  Dr. Bartha Csaba klubelnök beszédéből a kitűzött célokba is bepillantást nyerhettek az érdeklődők, majd pedig a közös fotók és aláírásgyűjtés sem maradt el.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a gyülekező felhők ellenére is szép számú szurkoló és érdeklődő látogatott el a fél hetes kezdésre a Dunakapu térre, hogy a Győri Audi ETO KC játékosai és szakmai vezetése jelenlétében üdvözöljék a 2018/2019-es szezon kezdetét.

Elsőként a klub elnöke, dr. Bartha Csaba köszöntötte a résztvevőket, s ismertette az új idényben megvalósításra váró célokat: a magyar bajnoki cím mellett a Magyar Kupa-győztes cím megvédése is az elsődleges célok között szerepel, valamint BL-címvédőként alapvető célkitűzés a budapesti négyes döntőbe jutás. A klubvezető köszönetét fejezte ki a szponzorok és partnerek felé az elmúlt időszakban nyújtott támogatásukért, s méltatta a népes szurkolótábort is, akik folyamatosan bizonyítják a győri lányok iránti elkötelezett rajongásukat és ellentmondást nem tűrő elhivatottságukat. Dr. Bartha Csaba elismerően beszélt továbbá a Győri Audi ETO KC utánpótlás bázisának feltörekvő fiatal tehetségeiről is, akik a nyár folyamán kiemelkedő eredményeket – serdülő nyílt Európa-bajnoki cím, junior világbajnoki cím és ifjúsági világbajnoki ezüstérem – értek el.

Ezt követően Danyi Gábor vette át a szót, aki a zöld-fehér klub kötelékében másodedzőként már sokat megélt és felejthetetlen élményekkel gazdagodott, azonban most talán élete legnagyobb kihívása és egyben lehetősége előtt áll, hiszen a 2018/2019-es szezontól vezetőedzőként vállal szerepet egyesületénél. A tréner lelkesedésben és motiváltságban egy percig sem szenved hiányt, a rá jellemző higgadtsággal áll a feladathoz, s biztosította az egybegyűlteket arról is, hogy mindent meg fog tenni a klub hírnevének tovább öregbítéséért.

A Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, Görbicz Anita elmondta, márig kemény edzéseken és felkészülési mérkőzéseken vannak túl, de mindenki elszántan dolgozik a közös célok elérése érdekében, hiszen a szezon kezdetéig csak pár nap van hátra, s a hosszabb-rövidebb ideje sérült játékosok visszatérésére sem kell már sokat várni.

A csapatkapitány szavait követően a Győri Audi ETO KC új igazolásai – Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen – is bemutatkoztak, nem is akárhogy, hiszen mindhárman egy-egy magyar mondattal köszöntötték a publikumot, majd készséggel válaszoltak a hozzájuk intézett kérdésekre. A három játékos továbbá magán viselve prezentálta az új idény hivatalos mérkőzésmezét is, melyet elsőként 2018. szeptember 1-jén (szombaton) az Alba Fehérvár KC ellen az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő hazai találkozó alkalmával az Audi Aréna Shopban már be is szerezhetnek az érdeklődők!

A rendezvény zárásaképp pedig közös fotók is készültek a kedvencekkel, és jó néhány autogram is kiosztásra került.  

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Várunk mindenkit szeptember 1-jén (szombaton) a bajnoki nyitányra az Audi Aréna Győrbe!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!