Nagy örömünkre szolgál, hogy a Győri Audi ETO KC utánpótlás bázisában nevelkedő fiatal tehetségek – a junior korosztályból Afentaler Sára, Pál Tamara és Varga Emőke, míg az ifjúsági korosztály ajtaján épp csak kopogtató Farkas Johanna – ismét bizonyították rátermettségüket, ugyanis helyet kaptak a Magyar Kézilabda Szövetség Elit képzésében. A játékosok, klubunk és a Magyar Kézilabda Szövetség között létrejövő együttműködés aláírására ünnepélyes keretek között augusztus utolsó hetében került sor.

2018. szeptember 1-jén útjára indult a Magyar Kézilabda Szövetség Elit képzése, mely a sportszervezetekkel együttműködésben egy egyedülálló, hosszú távú tehetséggondozó program megvalósítását tűzte ki célul. Az utánpótlás korosztályokból kiválasztott fiatal tehetségek így az egyesületük kötelékében végzett munkán kívül sportszakmai, tudományos segítségben is részesülnek, hogy egyéni fejlődésük és sportolói karrierjük egyengetése mellett a magyar kézilabdázás értékeit a legmagasabb szinten képviseljék.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy négy fiatal, ígéretes tehetségünket is kiválasztotta a Magyar Kézilabda Szövetség újonnan induló Elit képzésébe. Afentaler Sára, Pál Tamara, Varga Emőke és Farkas Johanna egytől egyig korosztályos válogatottak és szorgalmas munkájukkal rendre bizonyítják is, hogy ott a helyük a legjobbak között.” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a szerződéskötés kapcsán. „Mindamellett, hogy a program keretében fokozott figyelmet kapnak játékosaink (részvétel tudományos munkacsoport által végzett vizsgálatokon, egyéni képzés, ösztöndíj), kiemelésükre külön elismerésként is tekintünk, mely az utánpótlás bázisunkon zajló szakmai munkáról is árulkodik. Bízunk benne, hogy a program eredményességére mihamarabb közös sikerként tekinthetünk, mi igyekszünk mindenben partnerek lenni. Sok sikert kívánunk!” – zárta gondolatmenetét a klubelnök.

A Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Juhász István, Kiemelt Utánpótlás programvezető látogatott el Győrbe, ahol a kiválasztottak szüleik és nevelőedzőik – Róth Kálmán és Kun Attila – jelenlétében írták alá az Elit képzésről szóló megállapodást. (Varga Emőke betegség miatt maradt távol az eseménytől.)

Játékosainknak gratulálunk a fantasztikus lehetőséghez, a Magyar Kézilabda Szövetség munkatársainak pedig sok sikert kívánunk a program eredményes megvalósításához!