Bár gondjaik (sérülések, betegségek) miatt lett volna okuk némi aggodalomra a győrieknek a BL-csoportküzdelmek nyitó fordulója előtt, mégis derülátó hangulatban várták a podgoricai csatát, a legutóbbi KEK-finálé visszavágóját. A magyar bajnok Audi ETO játékosai között – és ez nem is csoda – sok szó esett a tavaly májusi KEK-döntőről, amelynek az első, montenegrói csatájában döntetlent ért el Róth Kálmán mester együttese. Akkor már-már zsebben érezte a trófeát a csapat, ám a visszavágón Győrött a Podgorica nyert.
A vasárnapi BL-küzdelemre készülve arról beszélgettek a magyar lányok, hogy a döntetlennel most is elégedettek lennének, s jobban megbecsülnék, mint legutóbb. Ez azonban vasárnap estig csak az álmodozások kora volt…
A győrieket a házigazdák ugyanabban a szállodában szállásolták el, mint májusban, és a körülményekre, az ellátásra ezúttal sem lehetett egy rossz szavuk Görbicz Anitáéknak.
Azt szintén hasznosnak vélte Róth Kálmán edző, hogy a mérkőzés körülményeire is emlékeztek tanítványai, akik májusban még erősen tartottak a legendás Moracsa-csarnok poklától (a podgoricai B-közép korábban attól is vált hírhedtté, hogy nemtelen eszközökkel is igyekezett megzavarni az ellenfél játékosait).
Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a győriek sem maradtak segítség nélkül, hiszen nemcsak az együttes különgépével érkeztek szurkolók Montenegróba, hanem egy autóbusznyi ETO-drukker is vállalta a hosszú utazást. Balszerencse, hogy néhány kilométerrel a szerb határ átlépése után a busz elromlott, s a szurkolóknak meg kellett várniuk a Győrből indított tartalék jármûvet. Ezzel aztán megérkeztek a pravoszláv karácsonyt ünneplő Podgoricába, ahol – furcsa módon – alig-alig lehetett észrevenni, hogy a helybéliek a keresztények egyik legnagyobb ünnepét tartanák.

A Győri Audi ETO kerete gyakorlatilag változatlan maradt a Kiskunhalas elleni legutóbbi bajnoki összecsapáshoz képest, vagyis nem lehetett ott a csapatban a BL-nyitányon sérüléssel és betegséggel bajlódó Radulovics Bojana, Juhász Gabriella, Ana-Maria Somoi-Lazer, valamint a kapus Petróczi Viktória.

A győri lányok fantasztikus hangulatú, gigászi csatában már az első félidőben (16–12) bizonyították, hogy jobbak híres ellenfelüknél. Ezúttal nem érték be a döntetlennel, hanem diadalmaskodtak a sportág egyik legjobb együttesének otthonában (31–25). Méltó módon visszavágtak tehát a tavaly elveszített KEK-fináléért, és nagy lépést tettek a csoportelsőség megszerzése felé.
A csarnokban hamisítatlan balkáni légkör uralkodott, a nézők egy része peterdákat durrogtatott, de ez sem hozta zavarba Görbicz Anitát, Aurelia Bradeanut és a többi győri csillagot. Kiemelhető még Stancuta Guiu kapus, akinek szintén főszerep jutott a világraszóló diadalban.
A magyar bajnokcsapat a találkozó után különgéppel azonnal hazatért Győrbe. Róth Kálmán csapata január 13-án a norvég Trondheimet fogadja.

Mestermérleg
Nikola Petrovics
, a Podgorica edzője: - Egyszerûen felfoghatatlan számomra, miként tudott csapatom ennyire gyengén kézilabdázni. Támadásban még csak-csak megállta a helyét, ám a védekezése rettentően gyatra volt.
Róth Kálmán, a Győr edzője: - Végig fegyelmezetten és jól játszottunk, az első perctől kezdve kézben tartottuk a találkozót. A közjátékok sem zökkentettek ki bennünket a saját stílusunkból. Hasonló folytatással szép eredményeket érhetünk el a BL-ben.