A héten megkezdi szereplését NB1/B-s csapatunk is a 2018/2019-es évadban. A Győri Audi ETO KC második csapata a tavalyi szezonban a 7. helyen végezett a másodosztályú bajnokságban, amelyet az idén szeretnének felülmúlni a lányok. A csapat felkészüléséről, céljairól Róth Kálmán vezetőedzőt kérdeztük.

 

Hogy sikerült a felkészülés a csapat számára, készen álltok a kezdésre?

„Nehéz felkészülésen vagyunk túl, hiszen a számos nyári utánpótlás világverseny miatt nagyon későn kaptam meg a játékosokat, tulajdonképpen egyedül a NEKA kupa volt olyan, ahol komplett kerettel tudtunk készülni. Közben elkezdődött az NB1-es ifi bajnokság is, amelyen köztudottan ugyanazok a játékosok szerepelnek, mint a másodosztályú bajnokságban. Itt már sikerült a csapatot játékban és egyéb más szempontból is egységessé kovácsolni. Izgatottan várjuk a mérkőzéseket.”

Tavaly a 7. helyen végeztetek, mit vársz a csapattól az idei szezonban?

„Nyilvánvalóan nagyban meghatározza a keretünk összetételét, valamint erősségét az első csapat játékoskerete, hiszen jó néhány fiatal játékos edz hétről-hétre az első kerettel, nekik a szerepeltetése a másodosztályú bajnokságban nagyban függ, az elsőcsapat játékosainak állapotától, hiszen előfordulhat, hogy szükség van a fiatalokra az NB1-ben. Azt gondolom, hogy az idén nagyon erős keretünk van, mindenképpen szeretnénk minden csapatnak méltó ellenfelei lenni. Remélhetőleg ez elegendő lesz a céljaink eléréséhez, hogy a dobogón végezzünk.”

A győriek második csapata Gárdony-Pázmánd NKK elleni előrehozott mérkőzésen kezdi meg szereplését a másodosztályú bajnokságban. A találkozó 2018. szeptember 13-án (csütörtökön) 18:45-kor kerül megrendezésre.

Helyszín: Ált. Isk. Sportcsarnok Gárdony Bóné Kálmán u. 14.