A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában a Vác együttesét fogadták a Rába-parti zöld-fehérek az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő hétközepi bajnoki találkozón. A mérkőzés remek, gólokban gazdag főpróbája volt a hétvégi BL-csoportkör nyitó mérkőzésének, hiszen a magyar mezőny egyik élcsapatával mérhette össze erejét Danyi Gábor csapata, mely végül a hazaiak győzelmével zárult.
Végeredmény: 41-30

A találkozó kezdete előtt a Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Pálinger Katalin alelnök, valamint a Győri Audi ETO KC elnöke, dr. Bartha Csaba köszöntötte a zöld-fehér együttes fiatal tehetségét, Farkas Johannát, aki az elmúlt szezon női ifjúsági gólkirálynői címével büszkélkedhet.

Október hónap lévén, a Győri Audi ETO KC játékosai a mellrák elleni küzdelem jegyében és a szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozása érdekében rózsaszín szalagot viseltek a karjukon a mérkőzés alatt, mellyel a kampány melletti kiállásukat jelképezték.

1.félidő
A győri kapuban Leynaud kezdett, a félpályánál pedig a Görbicz, Amorim, Oftedal, Brattset, Groot és Bódi felállásban várták a kezdést a zöld-fehér mezesek.
A mérkőzés első találatát Görbicz szerezte, melyre Kácsor válaszolt, majd Groot és Oftedal is gyorsan feliratkozott a gólszerzők közé. Kácsor és Groot után Jovetic és Helembai talált be, a fej-fej melletti küzdelem pedig Amorim akciógóljával és De Souza büntető találatával folytatódott. Ismét De Souza volt eredményes, mielőtt Hámori és Oftedal is bemutatkozott volna. Görbicz hétméterest értékesített, Amorim góljával pedig 8-7-re módosult az állás a 13. percbe lépve. Gyors győri támadójáték végén Bódi következett a gólszerzők sorában, és növelte kettőre csapata előnyét a félidő felénél. Helembai találatára Amorim a maga harmadik góljával válaszolt, Brattset első találatát követően pedig a vendég együttes élt első időkérési lehetőségével. Groot bombagóljával négyre nőtt a győri lányok előnye, majd Helembai találatát megint csak nem hagyta szó nélkül a zöld-fehérek irányítója, ahogy Kuczora átlövésgólját sem (14-10). Lerohanás végén Brattset volt eredményes, majd Kuczora második találatát is megszerezte tíz perccel a félidő vége előtt. Remek húzást követően Hansen tisztán lőhetett, majd Groot az ellenfél hatosánál állva várta a labdát és engedett el egy magabiztos bombát (17-11). Szamoránsky találatára Oftedal válaszolt, remekül lehalászta a kapufáról kipattanó labdát és könyörtelen cselek sorát bemutatva góllal befejezte be az akciót. De Souza büntetőből faragott csapata hátrányán – majd szűk öt perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor is időt kért. Görbicz fantasztikus passzát Brattset szedte össze és gyarapította csapata gólszámát. De Souza ismét büntetőből talált be, Görbicz pedig ziccert lőhetett. Oftedal sikeresen értékesített büntetőjét követően nem született újabb találat, így az első harminc perc elteltével hétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.
Félidei eredmény: 21-14

2.félidő
Brattset duplázásával indult a második játékrész, így hamar kilencre nőtt a különbség a győri lányok javára (23-14). De Souza és Bódi után Helembai, Amorim, Kácsor és Groot folytatta a gólgyártást – Groot ezzel a találatával 35. perc végén már hét gólnál járt. Emberhátrányban folytatta a küzdelmet zöld-fehér mezes együttesünk, Groot kényszerült a kispadra két perc erejéig – ezt kihasználva a vendég csapatból Radosavljevic is bemutatkozott. Szabó is begyűjtött egy kétpercet, Görbicz pedig pimasz megoldással értékesítette csapata újabb büntetőjét (27-18). Jovetic találatára Amorim egy klasszikus átlövés bombával válaszolt. Kácsor szépen vitte végig és lendületből lőhetett Kiss kapujára, majd gyors egymásutánban Hámori, Hansen, Jovetic és Fodor volt eredményes (30-22). Jovetic után Oftedal következett a gólszerzők sorában, röviddel ezután Szilágyi Zoltán magához rendelte tanítványait második időkérési lehetőségét is kihasználva. Húzás végén Bódira jött ki a figura, aki szépen kilőtte a jobb felsőt. A második játékrész feléhez érve Hansen találatával már tíz is volt közte, Bódi szélső góljával pedig máris tizenegyre nőtt a győri előny (34-23). Szondi is feliratkozott a góllövőlistára a 48. percben, Hámori után Groot pedig megállíthatatlanul menetelt tovább és már a nyolcadik találatot jegyezhettük a neve mellett. Szabó két percre ismét a kispadra kényszerült, a gólokban gazdag találkozó eredménye Bódi, Diószegi, Knedlikova, Szondi és Groot találataival alakult tovább (38-28). Diószegi gólja után, négy és fél perccel a mérkőzés vége előtt Danyi Gábor is kikérte második idejét. A végjátékban még Knedlikova, Oftedal, Hansen és Szondi szólt bele a végeredmény kialakításába, mely a címvédőknek hozott újabb két bajnoki pontot a konyhára.
Végeredmény: 41-30

Hivatalos nézőszám: 3357 fő

Danyi Gábor: „A támadójátékunk tetszett, elég ötletesen és dinamikusan sikerült vezetnünk az akciókat. Védekezésben továbbra is javítanunk kell, hétvégén kezdődik a Bajnokok Ligája, úgyhogy most arra koncentrálunk. Mihamarabbi felépülést kívánok Kuczora Csengének!”

Nycke Groot: „Kissé aggódtam a mérkőzés előtt, hogy nincs túl sok időnk felkészülni, a Vác pedig egy remek, fiatalos csapat. A támadójátékunk és a kontrajátékunk jól ült ma, az biztos, hogy a védekezésünknek jobbnak kell lennie – összességében azonban úgy gondolom, jó mérkőzés volt.”

Szilágyi Zoltán: „A védekezésünkkel nem vagyok elégedett, nem voltak meg az ütközéseink és megállító faultjaink, viszont a harminc lőtt gólunk dicséretet érdemel. Nagyon sajnáljuk Kuczora Csengét, aki egy szerencsétlen szituáció következtében megsérült, bízunk benne, hogy mihamarabb felépül. Gratulálok a Győrnek a kettő ponthoz!”

Kácsor Gréta: „Természetesen nem könnyű pályára lépni a Győr otthonában. A védekezésünk nem volt jó, de támadásban jó megoldásokat választottunk, úgy gondolom, gyakorlásnak mindenképp jó volt.”