Az EHF Női Bajnokok Ligája 2018/2019-es kiírását a Győri Audi ETO KC csapata hazai környezetben, az RK Krim Mercator csapata ellen kezdte meg és aratott fölényes 16 gólos győzelmet. A zöld fehérek végig vezetve, helyenként tetszetős, kreatív kézilabdát játszva szerezték meg a két pontot.

1.Félidő

A győriek a Leynadu-Görbicz-Amorim-Oftedal-Groot-Brattset-Bódi összeállításban kezdték a mérkőzést. Krim indította útjára a labdát és az első támadásából rögtön meg is szerezte a vezetést. Amorim egy fantasztikus góllal egalizált, sőt Brattset góljával már az ETO-nál volt az előny (2-1). Stanko kétszer, Groot egyszer volt eredményes átlövésből, majd Brattset egy remek Oftedal passzt kihasználva újból vezetéshez jutotta a győrieket. Oftedal bomba, újabb Brattset gól és a 8. percre már három gólosra nőtt csapatunk előnye. (6-3) Hazai oldalról Amorim góljának, majd egy óriási Leynaud védésnek tapsolhatott az Audi Aréna közönsége. Görbicz hétméterest értékesített, ezzel ő is feliratkozott a góllövők közé. Perederiy hozta közelebb a vendégeket, majd ismét Groot talált be, ezzel ismét négy gólra növelve csapatunk előnyét. (9-5) A vendégek vezetőedzője először a mérkőzés során időt kért. Az első időkérést követően, egyből jött az első kétperces kiállítás is, a portugál bíró kettős, a vendégek játékosát küldte pihenőre. A megítélt hétméterest Oftedal kíméletlenül bevágta. Az első félidő második felében is magas fordulatszámon pörögtek a győri lányok, azonban a vendégek is jelezték, hogy megpróbálják tartani a tempót a remek napot kifogó győriekkel. Groot, majd Bódi találatára Mavsar és Marincek válaszolt. (12-7) Danyi Gábor is kikérte idejét. Leynaud parádés védéseivel jelezte, hogy nagy erősítést jelent az ETO számára. Félidő utolsó öt percéhez közeledve Groot, majd a közben csereként beállt Fodor szerzett gólt, ezzel tovább növelve a győri lányok előnyét. Szlovénok részéről, Tsakalou betörésből, Mavsar pedig a harmadik hétméteresét értékesítve tartotta a lelket csapatában. Amorim álította be az eddigi legnagyobb különbséget szépségdíjas gólja után. (17-9) A félidő, Görbicz által értékesített időntúli hétméteressel ért véget.

Félidei eredmény: 18-9

2. Félidő

Csapatunk, immár Kiss Évával a kapujában kezdte a második félidőt. Kristiansen betörésből volt eredményes, ezzel már tíz gólos volt a különbség a csapatok között. (19-9) A 31.percben a győri közönség rászámolt a szlovénekre. Baric szélről, Amorim átlövésből, Perederiy beállóból volt eredményes. Következő bomba ismét Amorimé volt. (22-11) Szlovén részről Zulic kozmetikázta az eredményt. Knedlikova szélsőbefutását követően dobott gólt, majd pedig szélről volt eredményes. (24-13) Brattset a második félidőben is megvillantotta klasszisát, ezzel negyven percnyi játék után, egy tucat volt a csapatok között. Stanko és Tsakaluo faragott a vendégek hátrányából. Hansen is megszerezte első gólját a mérkőzésen egy szépen körbejáratott támadás végén. Majd Görbicz egy egészpályás góllal örvendeztette meg a szép számú közönségét. Groot és Brattset ellentámadás után volt eredményes ezzel már 14 góllal vezetett csapatunk a második félidő feléhez érve. (29-15) Zöld-fehérek továbbra is keményen védekeztek, támadásban pedig sziporkáztak. Hansen klasszikus mesterhármassal igyekezett felnőni társaihoz, amire szlovén részről Koren és Beganovic kontrázott egy-egy góllal (32-17). Oftedal talpról lőtte ki a jobb felső sarkot. A találkozó utolsó tíz percében, Hansen kétszer átlövésből, majd Amorim egy cseles labdaszerzés után szerzett könnyű gólt, felrobbantva ezzel a csarnokot. Az utolsó tíz percben, a vendégek próbálták közelebb hozni magukat a győriekhez, ezt mutatja Zulic, Baric, Mavsar és Tsakalou újabb találata. (34-21) Amorim és Groot bombája mellett, Grimsbö szép védésekkel jelezte, hogy ő sem akar lemaradni kapustársai mögött. Végül, az első BL meccsén pályára lépő Kürthi Laura is betalált, ezzel beállítva a végeredményt.

Végeredmény: 39-23

Hivatalos nézőszám: 5214 fő

Branka Jovanovic: „Megmondom őszintén, minden egyes alkalommal örömmel jövök ide, az Audi Aréna Győrbe, mert igazán csodálom az ellenfél játékát. Szeretnék gratulálni edző kollégámnak, remekül játszottak a mérkőzésen. Azt kívánom neki, hogy az ő vezetésével újfent, minden fronton győzni tudjon a Győr.”

Danyi Gábor: „Azt gondolom, elég jó tempót tudtunk menni, mind a lerohanásokban, mind pedig a pozíciós játékban. Védekezésben úgy gondolom, tudtunk egyet előre lépni, de nem szabad túlgondolni, mert összességében ma sem védekeztünk a legjobban. Az látszott, hogy ma nagyon koncentráltak voltunk. Kicsit megilletődöttnek éreztem az ellenfelünket, talán ezért is alakult ki ez a nagy különbség a két csapat között.”

Eduarda Amorim: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindig plusz motivációt jelent a Bajnokok Ligájában játszani. Jó volt azt látni, hogy címvédőként, mennyire éhesek voltunk a sikerre. Gratulálok a csapatnak és örülök a győzelemnek.”