A hétvégi BL-nyitányt követően a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában az EUbility-Group Békéscsabai ENKSE látogatott el az Audi Aréna Győrbe. Gyors játék, remek kapusteljesítmény, fiatalos lendület jellemezte mindkét félidőt győri oldalról, s a győzelemmel járó két pont begyűjtése mellett nagy örömünkre szolgál, hogy tehetséges fiataljaink is bizonyították rátermettségüket.
Végeredmény: 47-23

A magyar bajnoki mérkőzés megkezdése előtt egy szerencsés jelentkező máris kivehette a részét Győri Audi ETO KC hét elején meghirdetett kezdeményezéséből, és élhetett a lehetőséggel, hogy kedvencei körében végezhesse el a kezdődobást. Továbbra is várjuk a lelkes, bátor érdeklődőket!

1.félidő
A győri kapuban Kiss kezdett, a félpályánál pedig Fodor, Hansen, Groot, Brattset, Kristiansen és Bódi sorakozott fel a kezdéshez. Görbicz Anita és Eduarda Amorim apróbb sérülés miatt maradt ki a mai keretből.  
A mérkőzés első találatát szűk fél perccel a kezdősípszót követően Hansen neve mellett jegyezhettünk, majd Kiss ziccerek sorát hárította. Brattset beállóból, Groot büntetője kipattanójából, Fodor pedig remek húzást követően balszélről beugrásból szerezte meg első találatát (4-0). A hatodik perc végéhez közeledve a vendégek éltek is első időkérési lehetőségükkel, Kiss azonban továbbra is megingathatatlannak bizonyult a hazai kapuban. Kristiansen duplázott, Brattset lerohanásból, Bódi szélről kapcsolódott be a győri gólgyártásba (8-0). Fodor újabb találata után megtört a közel 12 perces vendég gólcsend, Kovács szélről szépített (9-1). Kristiansen büntetőből kipókhálózta a bal felső sarkot, majd vendég oldalról Dokovic és Kovács volt eredményes. A félidő feléhez érve Brattset már háromgólos, majd Dokovic után Bódi, Walfisch és Brattset következett. Büntetőből Oftedal gyarapította tovább csapata gólszámát, Bódi újabb találatával pedig már tízgólos a címvédők előnye (15-5). A találkozó első kétperces kiállítását Hansen gyűjtötte be a 22. percbe lépve. Első NB I-es felnőtt bajnoki mérkőzésén a Győri Audi ETO KC fiatal tehetséges beállója, Ács Bianka is feliratkozott a gólszerzők listájára. Zöldi-Tóth góljára Oftedal válaszolt, majd Dombi-Kristiansen és Dokovic-Oftedal „párharc” következett (19-8). Négy és fél perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor is időt kért. Az első harminc perc elteltével az időkérést követő hátralévő időben győri oldalról Puhalák triplája jóvoltából tizenhárom gólos előnnyel vonulhattak szünetre a zöld-fehérek. 
Félidei eredmény: 22-9

2.félidő
A második játékrész első találatát Knedlikova szerezte, Walfisch góljára Brattset válaszolt (24-10). Groot lerohanásból bombázott Binó kapujába, majd Grimsbö is ott folytatta a győri kapuban, ahol Kiss az első félidőben abbahagyta – a 36. percben büntetőt hárított. Ezt követően Brattsetet beállóban találták meg a labdával a társai. Vukajlovic is megszerezte a maga első találatát a mérkőzésen, trükkös labdajáratást követően Fodor ismét betalált – 27-11-nél időt kért a Békéscsaba. Walfisch és Knedlikova góljait gyors egymásutánban Vukajlovic, Brattset, ismét Vukajlovic és Oftedal találatai követték (30-14). Labdaszerzést követően Fodor robogott végig a pályán – a 44. perc végéhez érve Danyi Gábor másodszor is időt kért. Knedlikova beállóból, Puhalák labdaszerzést követően ziccerből volt eredményes – Walfisch kiállítása következtében emberhátrányban folytatták a játékot a vendégek. Puhalák szélről csapata 34. találatát szerezte, a győri lányok így már húszgólos előnyre tettek szert (34-14). A folytatásban Hansen átlövésből, Oftedal lerohanásból növelte tovább csapata gólszámát, a Békéscsaba együtteséből Dombi szépített. Oftedal megállíthatatlanul robogott végig a pályán és helyzetét ismét gólra váltotta, szélről Kovács duplájával faragott a hátrányon (37-17). A sérüléséből visszatérő Afentaler is letette névjegyét a mérkőzésen, olyannyira, hogy egymás után kétszer is betalált. Az utolsó tíz percre fiatalított Danyi Gábor, hiszen Afentaler mellett Ács és Kellermann is bizonyítási lehetőséget kapott. Kukely és Török góljára Kellermann válaszolt is, majd Kovács ötödször is betalált (41-20). Hansen hatalmas átlövés bombagólját követően az utolsó öt perc eseményeibe Puhalák, Ekker, Kellermann, Dokovic, Hansen, Kukely és Ács szólt még bele és állította be a 47-23-as végeredményt.
Végeredmény: 47-23

Hivatalos nézőszám: 2051 fő

Danyi Gábor: „Mindenképp szerettünk volna a mai mérkőzésen gyakorolni az elkövetkező BL-mérkőzésekre, ami úgy gondolom, sikerült is. Nagyon szimpatikus játékot mutatott a Békéscsaba és örülök, hogy én is pályára küldhettem a fiatal tehetségeinket, akik hozzá tudtak tenni a győzelemhez. További sok sikert kívánok a Békéscsabának!”

Kari Brattset: „Úgy gondolom, támadásban és védekezésben is nagyon jól kezdtünk, a kapusteljesítmény is meghatározó volt. A csapattársaim nagyon jól hoztak helyzetbe, ez egy beállónak mindig öröm, hiszen sok labdát kaptam. Mindkét félidőt nagyon jól kezdtük, de úgy érzem, a mérkőzés egyes fázisaiban még dolgoznunk kell a koncentráltságon.”

Horváth Roland: „Gratulálok a Győrnek! Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen igaz, tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de tudtam játéklehetőséget adni fiatal játékosaimnak. A továbbiakban is azon leszek természetesen, hogy eredményesen szerepeljünk és bajnoki pontokat szerezzünk.”

Kukely Anna: „Szeretném megköszönni edzőmnek, hogy pályára léphettem, fantasztikus élmény volt, mindenkinek kívánom, hogy egyszer itt játszhasson. Az első félidőben nem igazán állt össze a védekezésünk, de a második félidő már jobban sikerült, mindenesetre nagyon örülök a góljaimnak.”