A Győri Audi ETO KC csapata egy parázs hangulatú, olykor remek játékot hozó mérkőzésen szerezte meg a két pontot a horvát, HC Podravka Vegeta otthonában. A hazaiak végig kiélezett küzdelemre késztették a zöld fehéreket, akik felvették a kesztyűt és a második félidőben ritmust váltottak, ennek köszönhetően elléptek ellenfelüktől, így végül megérdemelt 6 gólos győzelmet arattak. 

1.Félidő

A tiszta zöldben játszó győriek, a Leynaud-Puhalák-Amorim-Oftedal-Brattset-Groot-Knedlikova összeállításban kezdték meg a találkozót. A hazaiak indították útjára a labdát, Debelic góljával megszerezték a vezetést, amit Chigirinova toldott meg még eggyel, ezzel már kettő volt a hazaiak előnye. A győriek első góljára egészen a 4.perc végéig kellett várni, ekkor Groot talált be hétméteresből. (2-1) Chigirinova ismét eredményes volt, majd egy Leynaud védés akadályozta meg, hogy tovább növeljék előnyüket a hazaiak. Sőt, kontra végén Brattset volt eredményes beállóból, amit Puhalák gólja követett szélről, ezzel egyenlített az ETO. (3-3) Ikhneva volt eredményes, ami ismét hazai vezetést eredményezett, azonban Oftedal két góljával megfordította az állást, így már az Etonál volt az előny. Knedlikova szerzett gólt lerohanás után, jött is a hazaiak első időkérése. (4-6) Debelic góljára Amorim válaszolt azonnal, majd Knedlikova talált be egy szélre lehúzott labdából. Remek védekezés, Amorim bomba követett, így már néggyel mentek a zöld-fehérek. (5-9) Első két perces kiállítást Groot kapta, a megítélt hetest Chigirinova értékesítette. Túloldalon is jött az első két perc, a megítélt hétméterest Oftedal magabiztosan értékesítette, ami azt jelentette, hogy az első félidő feléhez érve maradt a négy gólos győri előny. (6-10) Hazai oldalról Turk és Chigirinova, vendég oldalról, Knedlikova szerzett gólt. Ezt követően Danyi Gábor kikérte idejét. Leynaud védése, Amorim újabb gólja és ismét négy gól volt a különbség. (8-12) Az utolsó 10. percben Holesova háromszor, Turk egyszer járt túl Leynaud eszén. A zöld fehérek, Bódi és Kristiansen révén tartották meg előnyüket. (12-14) A csereként beállt Kiss Éva mutatott be parádés védést, azonban Chigirinova lövését nem védhette. Ezzel egy gólra olvadt az ETO előnye. (13-14) Milosavjevic, Bódi, Milosavjevic, majd ismét a magyar jobbszélső volt eredményes, végül Hansen állította be a félidei eredményt. (15-17)

Félidei eredmény: 15-17

2.Félidő

Csapatunk kezdte a második félidőt, rögtön góllal, Amorim lőtte át a horvát falat amire Yezhykava válaszolt. Holesovát, Ikhneva gólja követte, amivel már egyenlő volt a mérkőzés állása (18-18). Sőt, Chigirinova góljával már a hazai csapatnál volt az előny, amelyet ugyan Brattset kiegyenlített, Yezhykava átlövés gólja után újfent a hazai csapat vezetett. (20-19) Ez azonban nem tartott sokáig, Groot egyenlített, valamint a csereként beállt Fodor góljával ismét az ETO-nál volt az előny. Chigirinova újabb lövése is utat talált a győri kapuba. Groot sem akart lemaradni tőle, értékesítette a hetest. A közben az ETO kapujába beállt Grimsbo védett, az ellentámadásból Amorim lőtt gólt ezzel visszaállítva a két gólos különbséget a két csapat között. (21-23) Chigirinova újabb góljával tartotta lőtávolban a hazaiakat, Amorim átlövésből válaszolt. Grimsbo védett bravúrral egy átlövést. A brazil átlövő, már-már a tavalyi FINAL4-ban mutatott teljesítményét felelevenítve, egymást követően szerezte góljait. (22-25) Újra három gól volt a különbség, a hazaiak időt kértek. Továbbiakban kisebb gólcsend következett, amit Fodor gólja tört meg. Oftedal pazar csel után lőtt okos gólt, ez egy újabb hazai időkérést eredményezett. (22-27) Ihkneva törte meg a már hat perce tartó hazai gólcsendet. Amorim nagyon élt, gyönyörű gólt szerezett betörésből. Felváltva zörögtek a hálók, Karlovcan, Oftedal, Yezhykava volt eredményes. (25-29) Oftedal begyújtotta a rakétákat, gyorsaságát kihasználva, állva hagyott mindenkit egy lerohanás végén. Majd ismét az alacsony termetű irányító adott csodálatos passzt honfitársának Brattsetnek, aki könyörtelenül kihasználta a kínálkozó esélyt. (25-31) Hazaiak játékosának osztott ki két percet a játékvezető, így az utolsó öt percet emberelőnyben kezdte meg az ETO. Fodor használta ki az emberelőnyt egy gyorsan körbejáratott labda végén. Yezhykava kozmetikázta az eredményt hazai oldalról. Oftedal talpról lőtt szép gólt, amire már csak Debelicnek volt válasza, ezzel beállítva a végeredményt. (27-33)

Végeredmény: 27-33

 

Zlatko Saracevic: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Csapatom játékával elégedett vagyok, egy nagyon jó csapat ellen sikerült megmutatnunk mire vagyunk képesek. Az első félidőben tíz technikai hibát követtünk el, amin a jövőben javítani szeretnénk.”

Alena Ikhneva: „Elégedett vagyok az első félidőben mutatott játékunkkal, azonban a második félidőre sajnos elfáradtunk, nem maradt elég erőnk, ezért nem tudtunk lépést tartani a Győrrel.”

Danyi Gábor: „Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, nagyon megnehezítették a dolgunkat, nagyszerűen játszottak. Biztos vagyok benne, hogy minden csapat meg fog szenvedni ebben a csarnokban. Elégedett vagyok az eredménnyel.”

Kari Aalvik Grimsbo: „Nagyon jó hangulatú meccset játszottunk. Ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat, de újra megmutattuk, hogy egy ilyen nehéz mérkőzésen is képesek vagyunk egymásért küzdeni és csapatként működni. Örülök a győzelemnek.”