A Győri Audi ETO KC csapata, az EHF Női Bajnokok Ligája 2018/19-es kiírásának 3.fordulójában a német bajnok Thüringer HC otthonába látogatott. A zöld-fehérek szebbnél szebb gólokkal örvendeztették meg a mérkőzésre szép számban ellátogatott győri szurkolókat és arattak fölényes 16 gólos győzelmet. A csoportkör feléhez érve 100%-os teljesítménnyel vezetik csoportjukat. 

1.Félidő

A győriek, a Grimsbo-Bódi-Amorim-Oftedal-Kristiansen-Brattset-Fodor összeállítású csapattal kezdték meg a mérkőzést. A németek indították útjára a labdát és Bölk góljával rögtön megszerezték a vezetést, amire Oftedal válaszolt, miután értékesítette a megítélt hétméterest. Grimsbo védés, Fodor gól és már az ETO-nál volt az előny. (1-2). Schmelzer egy gyönyörű bejátszás után egyenlített, azonban erre is volt válasz, Oftedal volt eredményes. Amorim lőtt gólt átlövésből. (2-4) Triscsuk, majd Huber járt túl Grimsbo eszén, ezzel újra egyenlő volt az állás. Kristiansen iratkozott fel a góllövők közé egy betörést követően, majd Bódi duplázta meg az előnyt. Fodor lőtt gólt lerohanás után. (4-7) Bölk átlövésből hozta közelebb a németeket. Vendégeknél Brattset, Fodor, hazai oldalról Triscsuk szerzett gólt. (6-9) Luzumova gólja után, megint visszaállt a két gólos különbség a két csapat között a félidő feléhez érve. Grimsbo egymás után mutatta be a nagyobbnál nagyobb védéseket, amelyet támadásban az ETO, Kristiansen és az időközben csereként beállt Puhalák révén használt ki. A német csapat edzője kikérte az idejét. (7-11) Az első két perces kiállítást Hubernek adta a játékvezető. Egy gyors gólváltás következett, Triscsuk bomba, Groot üreskapus gól. Első győri két perces kiállítást Hansennek osztotta ki a játékvezető. Stolle törte meg átlövés után a már 4 perce tartó gólcsendet. (9-12) Oftedal értékesített hétméterest. AZ első félidő utolsó 5 percét emberhátrányban kezdte meg a zöld fehér csapat, valamint Danyi Gábor kikérte első idejét. Amorim bejátszását követően Brattset volt eredményes ezzel beállította az eddig legnagyobb különbséget a két csapat között. (9-14) Az első félidő végjátékában Luzumova két, Brattset egy gólt szerzett, ezzel négy gólos győri vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. (11-15)

Félidei eredmény: 11-15

2.Félidő

Az ETO kezdte a második félidőt és a hazai csapathoz hasonlóan góllal zárta első támadását. Oftedal volt eredményes. Az ETO norvég klasszisa talpról mattolta a németek kapusát. Hansen szerzett okos gólt, ezzel fél tucat volt a két csapat között. (11-17) Kristiansen és Oftedal is remek csel után szerzett újabb gólt. A németek hét percig voltak gólképtelenek, amelyet Hubernek sikerült megtörnie. (12-19) Fantasztikus játék után Bódi, majd Oftedal volt eredményes. Beindult az ETO henger. Mazzucco kozmetikázta valamelyest az eredményt. Amorim ott folytatta, ahol az előző hétvégén abbahagyta, sorozatban kétszer volt eredményes, aminek a következménye egy újabb német időkérés lett. Az időkérés után sem változott a játékképe. Bódi gól következett, amivel már tizenegy góllal vezetett az ETO. (13-24) Triscsuk lőtte át a győri falat, amire Hansen válaszolt egy hasonlóan szép lövést követően. Bódi, majd ismét Hansen lőtt gólt. (14-28) A kapusok sem tétlenkedtek, Grimsbo, majd Krause mutatott be szép védést. Felváltva zörgették meg ellenfelük hálóját a csapatok Stolle, Brattset, majd Mazzucco szerzett gólt. Következő periódus, hazai oldalról Stolle, győri oldalról Kristiansen külön showját hozta, mind a két játékos két-két gólt szerzett. (17-30) Danyi Gábor időt kért. Közben a csereként beállt Leynaud is bemutatott egy védést. A fiatal Afentaler, serüléséből felépülve első gólját lőtte az idei Bajnokok Ligájában, majd az ő passzát értékesítette Knedlikova. (18-33) Groot értékesített hétméterest. A találkozó utolsó öt percében, a hazaiaktól előbb Luzumova, Schmelzer, Mazzucco volt eredményes, amelyre az ETO-ból Groot kétszer, Amorim és Hansen egyszer-egyszer válaszolt. A végeredményt Luzumova állította be.

Végeredmény: 22-38

Danyi Gábor: „A győzelemnek az aránya kicsit meglepett, nem vártam ekkora különbséget a két csapat között. A második félidei játékunk meggyőző volt, mind támadásban, mind pedig védekezésben remekül teljesítettünk, utóbbiban a védőfal és a kapus összhangja az idei szezon során most működött a legjobban. Mindenképp pozitív üzenete a mérkőzésnek a fiatalok jó játéka.  Azt gondolom, hogy ezt a győzelmet is helyén kell kezelni. Mostantól a szerdai Siófok elleni bajnoki rangadóra készülünk.”