Már jóval elmúlt éjfél, amikor a győri küldöttséget szállító különgép landolt Győr-Pér repülőterén, ahol sok szurkoló várta a győzteseket.
„Egészen más volt ez a mérkőzés, mint a májusi, amelyen a KEK-döntőben döntetlent értünk el – mondta Róth Kálmán vezető-edző. – Más volt a kiindulópont is, hiszen májusban egy fárasztó sorozat záró mérkőzését játszottuk, most pedig egy új, rangosabb torna nyitó találkozóján léptünk pályára. Új még, hogy a mostani keretünk erősebb, hiszen komplett sorok álltak bevetésre készen, de szerencsére erre nem kényszerültünk rá, mert mindenki, aki pályára lépett, jól teljesített. Akadt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor hat-hét góllal vezettünk, majd amikor kissé apadni kezdett előnyünk, mindig volt tartalék a lányokban az újításhoz. Stancuta Guiu szenzációsan védett, Simona Spiridon jelentősen erősítette a védekezésünket, és támadásban is hasznosan játszott. Görbicz Anita ezúttal nem szerzett gól, ám szenzációsan fogta össze és irányította a csapatot. A Kovacsicz Mónika, Aurelia Bradeanu jobb oldal lendületesen, gólerősen játszott. Mindkét játékos hét gólt lőtt.”
A szakember szerint ezúttal is előszeretettel alkalmazta a Győri Audi a gyors lerohanásokat, amelyek hatékonyságára jellemző, hogy ezek végén tizenöt alkalommal sikerült gólt elérnie. Összefoglalva: a csapat teljesítménye BL-kezdetnek jó, ebből tovább lehet építkezni. A következő lépés a norvég Trondheim szombati, győri legyőzése lehet – ezzel válna majd igazán értékessé a podgoricai diadal, hiszen a skandináv csapat otthon kikapott az orosz Lada Togliattitól.

Kínos karácsonyi pofon
A podgoricai Vijesti címû napilap kínos karácsonyi pofonként értékeli a találkozót, amely az ortodox karácsony napjára esett. A lap kiemeli, hogy a Buducsnoszt már korábban is kapott ki a BL-ben nagy gólkülönbséggel, de még sohasem játszott ennyire gyengén. „Az első öt percet kivéve (3–3) a Buducsnoszt egy pillanatra sem volt méltó ellenfele a magyar bajnoknak, amely kézilabdaleckét adott a házigazdáknak” – írja a lap, hozzáfûzve, hogy ezzel a játékkal nagyon nehéz lesz nyerni a Lada Togliatti otthonában. Szakértők szerint a pocsék védekezés miatt kapott ki a hazai csapat, s így vélekedett Nikola Petrovics edző is: „Nincs mentség a védekezésünkre, egy pillanatig sem játszottunk úgy, ahogy elképzeltük, pedig ez a legerősebb fegyverünk.”

Görbicz Anita: – Jól védekeztünk, kapusteljesítményünk is nagyszerû volt. Cseppet sem zavar, hogy nem lőttem gólt. Ha ez kell a győzelemhez, akkor legyen így…
Ana Djokics: – Sokat készültünk, de magam sem vártam, hogy hat góllal nyerünk. A siker záloga a csapat egysége volt.
Vérten Orsolya: – Az elejétől a miénk volt a meccs, mert nagyon odafigyeltünk.
Ana Radovics: – A tavalyi győri győzelem miatt talán kissé könnyelmûen kezdtünk, nem gondoltuk, hogy itthon kikaphatunk. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.
Marija Jovanovics: – Nincs semmiféle magyarázat. Mindent tudtunk a Győrről, de nem valósítottuk meg az edző utasításait.