Danyi Gábor együttese október utolsó napján a bajnoki tabella élmezőnyében szereplő Érd csapatát fogadta az Audi Aréna Győrben. Több mint 4700 helyszínen szurkoló zöld-fehér szimpatizáns előtt szorosabb első félidőt követően a második játékrészben már kezébe vette az irányítást a győri alakulat, s a remek kapusteljesítménynek is köszönhetően folyamatosan növelve előnyüket újabb bajnoki pontokkal gazdagodtak.
Végeredmény: 40-27

1.félidő
A hazai kapuban Leynaud kezdett, a félpályánál pedig a Puhalák, Kristiansen, Groot, Brattset, Oftedal, Bódi összeállítás sorakozott fel a kezdéshez győri oldalon.
A találkozó első gólját Brattset szerezte, majd Leynaud remek védéssel mutatkozott be. Groot után Kiss és ismét Brattset talált be (3-1).  Groot könnyed átlövésből tovább növelte a zöld-fehérek gólszámát. A mérkőzés első büntetőjét az Érd javára ítélték meg a játékvezetők, Krpez-Slezak értékesítette is azt a 8. percbe lépve (4-2). Kiss után Brattset következett, majd első találata után Kristiansen begyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását is. Krpez-Slezak ismét hétméteresből faragott csapata hátrányán, majd Tóthnak köszönhetően egyre csökkent a különbség (6-5). A 13. perchez érkezve Bódi is feliratkozott a góllövőlistára – Szabó Edina időt kért. Oftedal gólja után Groot remek labdát adott az ellenfél hatosán várakozó Hansennek, aki könyörtelenül be is lőtte helyzetét – Danyi Gábor együttese a találkozón először négygólos előnyre tett szert. A félidő feléhez érve Krpez-Slezak neve mellett immár akciógólt is jegyezhettünk, majd Szabó is bemutatkozott (9-7). Szeme volt a labdának, amit Oftedal Brattset felé irányzott, és persze a remek befejezés sem maradt el a győri beálló részéről. Krpez-Slezak találatára Oftedal válaszolt, majd háromgólos érdi roham érkezett Lavko, Kovacevic és Jerabkova jóvoltából – 11-11-es állásnál Danyi Gábor magához rendelte csapatát egy időkérés erejéig. Fodor harcolt ki hétméterest, amit Oftedal magabiztosan értékesített a 25. perc derekán, majd az ifjú szélső posztján is remekelt és megszerezte első találatát (13-11). Hansen lerohanásból volt eredményes, Kovacevic átlövésből vette be Leynaud kapuját. Groot egy pillanatig sem habozott, magabiztosan értékesítette csapata újabb büntetőjét (15-12). Krpez-Slezak szélről talált be, Hansen irányítóból engedett el egy hatalmas bombát, majd Kovacevic találatára ismét ő válaszolt. Emberhátrányban fejezte be a vendég együttes a találkozó első félidejét, Kiss ugyanis begyűjtött egy kétperces kiállítást. Egy hajszálon múlt, hogy hárítsa Kiss Krpez-Slezak büntetőjét, sokáig azonban nem bánkódtak a győri lányok, Hansen ismét eredményes volt és megszerezte a maga ötödik találatát. Végül még Tóth is betalált, így 18-16-os félidei eredménnyel vonulhattunk a szünetre.
Félidei eredmény: 18-16

2.félidő
Hansen ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, ezúttal beállóból talált be, majd Jerabkova gólját követően Kiss remek hárítások sorát mutatta be. Húzást követően Knedlikova is megszerezte a maga első találatát, Jerabkova szépített. Oftedal remek passzát Brattset szedte össze és harcolt ki hétméterest, amit a csapatkapitány, Görbicz Anita pimasz megoldással értékesített is (21-18). A 22. győri találatot Fodor szerezte, labdaszerzést követően Oftedal robogott végig a pályán és lőtt könyörtelenül Janurik kapujába. Fodor remek ejtésével hatgólos (24-18) előnyre tettek szert a zöld-fehér mezes győri lányok – Szabó Edina élt is második időkérési lehetőségével a 37. perc végén. Groot a kipattanót összeszedve, Jerabkova átlövésből volt eredményes. Kovacevic két perc erejéig a kispadra kényszerült Hansennel szembeni szabálytalankodásáért, így a vendégek hátrányban folytatták. Knedlikova húzás után szélről, Oftedal remek ejtésből talált be (27-19). Groot is begyűjtött egy kétpercet, majd a büntetése letöltését követően a pályára visszatérő Kovacevic lőtt ezúttal Kiss hálójába. Kiss és Szabó ötre faragta csapata hátrányát, Oftedal azonban nem hagyta mindezt megtorlás nélkül – először akcióból, majd büntetőből válaszolt (29-22). Görbicz labdát szerzett és indította Hansent, aki ma felszántja a pályát, így ezúttal sem hibázott ziccert. Krpez-Slezak ziccerét követően Görbicz újabb büntetőt értékesített (31-23). Bódi jóvoltából kilencre nőtt a különbség, Krpez-Slezak szépített. Az utolsó tíz percbe lépve már magabiztos előnnyel a birtokukban támadhattak a győriek, Brattset pedig még rá is tett egy lapáttal (33-24). Groot remek labdát adott Bódinak, a tízgólos különbség még inkább életre keltette az Audi Aréna Győrben uralkodó fantasztikus hangulatot – pláne, mikor Görbicz szélről varázslatos mozdulattal juttatta be a labdát a hálóba (35-24). Kristiansen gólját követően az Érd vezetőedzője utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta öt perccel a mérkőzés vége előtt. Danyi Gábor harcba küldte a fiatalokat is, Afentaler nem is habozott sokáig, Krpez-Slezak szélső találatára egy csodás átlövés bombagóllal válaszolt (37-25). Lassource után Kristiansen is betalált, majd Görbicz önzetlenül passzolt fiatal csapattársának ziccerben, így Afentaler másodszor is eredményes volt (39-26). Schatzl szépített még a végén, azonban Bódi találatára már nem érkezett válasz – magabiztos hazai győzelem született.
Végeredmény: 40-27

Hivatalos nézőszám: 4713 fő


Danyi Gábor: „Szeretnék gratulálni az Érdnek, nagyon szimpatikus és jó kézilabdát játszottak. Bízunk benne természetesen mi is, hogy Anettnek nem komoly a sérülése és mihamarabb felépül. Az első félidő szoros eredményt hozott, a második játékrészben azonban már felállt fal ellen is remekül, dinamikusan játszottunk és Kiss Évi kapuban nyújtott teljesítménye is nagyot lendített a játékunkon.”

Kiss Éva: „Egy nagyon jó csapattal találkoztunk ma, végig próbáltuk azt a játékot játszani, amit mi szerettünk volna.  További sok sikert kívánok az Érdnek, és bízom benne, hogy Anett sérülése nem komoly.”

Szabó Edina: „Egy nagyon sportszerű, jó meccset vívtunk – szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez és a játékhoz is, óriási dinamikával játszottak. Sok hibát vétettünk, az első félidő közepén kiesett a csapatunkból Kisfaludy Anett is, így nagyon kemény volt. Próbáltuk tartani magunkat, de a második félidei fegyelmezetlen játék miatt elégedetlen vagyok.”

Janurik Kinga: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek, nagyon jól játszottak. Úgy érkeztünk ide, hogy szeretnénk megnehezíteni a dolgukat – az első félidőben sikerült közel tartanunk magunkat hozzájuk, a második félidőben azonban fejben túlnőttek rajtunk.”