Az EB harmadik játéknapján a Győri Audi ETO KC több játékosa is pályára lépett.Nézzük, milyen eredmények születtek a kontinensviadalon december elsején.

 

Magyarorszag-Hollandia 25-28 (11-11)

A magyar válogatott a Hollandia legjobbjai ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését a “C” jelű csoportban. A holland válogatott a találkozó utolsó negyedórájában egy sebesség fokozattal feljebb kapcsolt, amire már a mérkőzés nagy részében amúgy jól teljesítő magyar csapatnak sajnos már nem volt válasza.

Kiss Éva az első félidőben hétméterest is hárított, a második félidőben pedig huzamosabb ideig volt a pályán.

 

A mérkőzés MVP-je, azaz a legjobb játékos csapatunk irányítója Nycke Groot lett. A klasszis játékos 3 gólja mellett 9 gólpasszal járult hozzá a holland győzelemhez.

 

Norvégia-Németország 32-33 (16-15)

 

A három győri játékost felvonultató norvég válogatott nagy meglepetésre vereséget szenvedett Németország ellen. 

A mérkőzés MVP-jének is megválasztott Stine Oftedal 7-szer, Veronica Kristiansen 2-szer, Kari Brattset pedig 1 alkalommal talált a németek hálójába a mérkőzés során.

 

Románia-Csehország 31-28 (17-11)

 

Nem volt valós esélye a cseh válogatottnak a Románia ellen. Az Ambros Martin vezette románok végig vezetve arattak magabiztos három gólos győzelmet Jana Knedlikováék ellen. A villámléptű győri szélső 5 gólt lőtt a találkozón, ezzel csapata egyik legeredményesebb játékos volt.

 

Az Európa-bajnokság december 2-án a Szlovénia - Franciaország, az Oroszország - Montenegro valamint a Lengyelország - Dánia és a Svédország - Szerbia találkozókkal folytatódik