Lezárult a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója – klubunkból hat játékos volt érdekelt a hétfői napon. Lássuk, hogyan szerepeltek a lányok és válogatottjaik a kontinensviadal 5. napján.

 

Horvátország-Magyarország 18-24 (9-13)

A magyar női kézilabda válogatott a mérkőzés elejétől kezdve dominált, és már az első félidő során megnyugtató előnyhöz jutott, végül négy gólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A második félidőben ott folytatták a mienk ahol az első játékrészben abbahagyták, sőt, tovább is növelték előnyüket. A magyar válogatott magbiztosan hozta a kötelező győzelmet és nagyon közel került a középdöntőbe jutáshoz. Kiss Éva három hétméteres erejéig kapott lehetőséget Kim Rasmussen szövetségi kapitánytól, amelyből kettőt hárított. A csoport utolsó mérkőzésén Spanyolország ellen lépnek majd pályára a magyarok.

 

Hollandia-Spanyolország 28-27 (14-11)

A “C” csoport másik mérkőzésen az első fordulóban egyaránt győzelemmel bemutatkozó Hollandia es Spanyolország feszült egymásnak. A csoport rangadója a várakozásoknak megfelelő játékot hozott. A kiegyenlített küzdelmet hozó első félidő végén Grooték három gólos előnyre tettek szert. A második félidőben a spanyolok visszajöttek a meccsbe, de csak megszorongatni tudtak a hollandokat, akik egy utolsó pillanatban szerzett góllal fontos győzelmet arattak. Hollandia-Horvátországgal játszik a csoport utolsó mérkőzésén.

 

Norvégia-Csehország 31-17 (20-10)

A győri trióval felálló norvég válogatott, a “D” jelű kvartett második fordulójában a csehek ellen javította az első fordulóban történt kisiklását. Oftedalék nem bíztak a véletlenre, már az első félidő végére tíz góllal vezettek a Jana Knedlikovát soraiban tudó ellenfél ellen. Második félidőben valamelyest kiengedtek a skandinávok, de így is, nagyon sima tizennégy gólos győzelmet arattak. Norvég oldalon Oftedal, Kristiansen és Brattset is egyaránt három góllal vette ki a részét a győzelemből, míg a cseheknél Knedlikova kétszer volt eredményes.

A csoport utolsó fordulójában Norvégia-Románia, valamint Németország-Csehország mérkőzést rendeznek.

Forrás: EHF EURO 2018