Az utolsó csoportmérkőzéseket játszották a csapatok az Európa-bajnokság “A” és “B” jelű négyesében 2018.12.04-én,kedden. Franciaország-Montenegróval küzdött meg középdöntőbe továbbvitt pontokért, míg Dánia Szerbia ellen biztosíthatta volna be csoportelsőségét.

 

Franciaország-Montenegro 25-20 (16-8)

 

A francia válogatott valósággal állva hagyta ellenfelét a kezdősípszót követően, köszönhetően remek támadójátékuknak, valamint Leynaud kapus védéseinek. Klubunk hálóőre az első félidőben közel 50%-os hatékonysággal védett, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a franciák nyolc gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A fordulás után Montenegro visszaküzdötte magát, három gólra zárkózott a házigazdákra, de ennél közelebb már nem jutott. Franciaország két, míg a montenegróiak nulla ponttal várhatják a középdöntő meccseit. A csoportot Oroszország nyerte, ők 4 ponttal mennek a középdöntőbe, Szlovénia pedig hiába verte meg a tartalékos orosz válogatottat a harmadik fordulóban 29-27-re, számukra befejeződött a kontinensviadal.

 

Szerbia-Dánia 30-25 (17-13)

 

Szerbia már a mérkőzés elejétől kezdve magához ragadta a vezetést. A szünetre kialakított négy gólos vezetést a második félidőben sikerult tovább növelnie déli szomszédainknak. Szerbia könnyedén, öt góllal verte az eddig hibátlan Dániát. Mind a két csapat kettő pontot visz tovább a középdöntőbe, csakúgy mint Svédország. A négyesből Lengyelország esett ki, miután harmadik meccsüket is elvesztették, ezúttal Svédország verte őket egy gollal(23-22). Anne Mette Hansen három találatot jegyzett a mérkőzésen.

 

A középdöntők december 6-án folytatódnak.

Forrás: EHF EURO 2018