Spanyolország legyőzésével kettő ponttal megy tovább a középdöntőbe Magyarország. Hollandia és Románia csoportelsőként jut tovább.

 

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Az Európa bajnokság legjobb félidőjével rukkolt elő a magyar válogatott a spanyolok ellen az első harminc percben. A védekezés kitűnően működött Kiss Évával a kapuban. Hálóőrünk két hetest is megfogott, emellett több szép védést is bemutatott. A magyarok támadójátéka pedig remekül összeállt. 19 gólt lőttük a spanyol válogatottnak, ráadásul alig hibáztak a lányok, Háfra 5 ,Planéta 4, Kovacsics és Lukács pedig 2-2 góllal járult hozzá az ötgólos félidei vezetéshez.

A második játékrészben tovább tudta növelni előnyét a magyar csapat, sőt a szépszámú magyar szurkolótábor rá is számolhatott a spanyolokra 25-15-ös magyar vezetésnél. Tovább folytatódott a kitűnő magyar teljesítmény, így magabiztosan nyerte meg az összecsapást a válogatott. A siker azt jelenti, hogy kettő pontot visz magával Magyarország a középdöntőbe, Spanyolország pedig pont nélkül jut tovább.  A találkozó legjobbjának Kiss Évát választották meg! Gratulálunk a lányoknak a győzelemhez.

 

Hollandia – Horvátország 34-23 (17-10)

Csoportunk másik mérkőzésén az elvártaknak megfelelően a holland válogatott harmadik győzelmét is behúzta Horvátország ellen. Nycke Groot nem lépett pályára a már tét nélküli összecsapáson, így elvált, hogy Helle Thomsen tanítványai 4 ponttal mennek a középdöntőbe, míg a horvátok pont nélkül nyeretlenül utaznak haza a kontinensviadalról.

 

Norvégia - Románia 23-31 (12-18)

Norvégia rangadót játszott Románia ellen, de csak bő negyed órán át volt szoros az összecsapás. 8-8 után feljavult Románia védekezése és masszív előnyt alakítottak ki a románok az északiak ellen, félidőben 18-12-állt az eredményjelzőn. Oftedálék megpróbáltak mindent a felzárkózásra a második játékrészben, de ezen az estén a románok nem hibáztak, remek védekezésük és koncentrált támadójátékuknak köszönhetően nem csak a meccset, hanem a csoportot is megnyerték. Németország kettő pontot, míg Norvégia 0 pontot hoz magával a mi középdöntő csoportunkba. A találkozón Veronika Kristiansen 5, Kari Brattset 3 míg Stine Oftedal 1 gólsz szerzett .

 

Németország – Csehország 30-28 (16-16)

Egy esetleges cseh győzelem Németország ellen akár továbbjutást érhetett volna Knedlikováéknak. Az első játékrészben egy jó 10 percig volt is esélye erre a cseh csapatnak, de a feljavuló német védekezés megpecsételte a csehek sorsát. Jana Knedlikova kettő gólt szerzett a cseh csapatban, akik végül három vereséggel zárták az EB-t, míg Németország kettő ponttal jut  tovább.

A középdöntőben a német, a román és a norvég válogatott vár Kim Rasmussen tanítványaira. Az első összecsapást december 7-én pénteken Norvégia ellen játssza a magyar válogatott.