Megkezdődtek a középdöntő küzdelmei a franciaországi Európa-bajnokságon. A házigazda francia válogatott, a középdöntőbe egyaránt két pontot hozó dán válogatott ellen játszott létfontosságú mérkőzést.

 

Franciaország-Dánia 29-23 (11-7)

Anne Mette Hansen góljának is köszönhetően 4-3-ra vezettek a dánok az 5.perc végén. Ez volt az utolsó olyan állás, amikor az eredmény a skandinávoknak kedvezett. Innentől kezdve Leynaud gyakorlatilag lehúzta a rolót a francia kapuban. Klubunk hálóőre az előző Montenegró elleni mérkőzéshez hasonlóan 50% közeli teljesítményt nyújtott az első félidőben. Ennek, valamint a dán kapusok és védelem gyenge teljesítményének köszönhetően a franciák hat gólos, megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrészben Dánia játéka feljavult, de annyira nem, hogy sikerüljön megszorongatni a házigazdát. Franciaország a mérkőzés hátralévő részében is végig kézben tartotta az irányítást és sima,hat gólos győzelmet arattak.

Az Európa-bajnokság következő, pénteki napján Magyarország azzal a Norvégiával találkozik, amelyik meglepetésre hozott pont nélkül jutott be a középdöntőbe. Az „A” jelű középdöntő csoport másik mérkőzésén Spanyolország méri össze erejét Németország ellen.

Forrás: EHF EURO 2018