A magyar válogatott  középdöntős csoportjának küzdelmei is megkezdődtek pénteken a franciaországi Európa-bajnokságon. Magyarország az előzetes elvárásoktól messze elmaradó norvég válogatottal mérkőzött meg. 

Magyarország-Norvégia 25-38 (12-17)

Elképesztő tempóban kezdték meg a mérkőzést a norvégok, a magyar csapat pedig nem találta az ellenszert az Oftedal vezette norvég támadások kivédekezésére, így a kapuban kezdő Kiss Éva többször is kiszolgáltatott helyzetbe került. A félidő közepére valamelyest feljavult a mieink játéka, de ez sem tudta megtörni Norvégia lendületét. A szünetben hét gólos norvég vezetést mutatott az eredményjelző. 
A második játékrészben is Kristiansenék akarata érvényesült, tovább növelték előnyüket és végül 13 gólos győzelmet arattak Kiss Éváék ellen. 
A mérkőzés legjobbjának Stine Oftedal-t választottak meg.
A norvég válogatottban Stine Oftedal 6, Veronica Kristiansen 4 míg Kari Brattset egy gólt szerzett a magyar válogatott ellen.


A csoport másik mérkőzésen Németország 29-23-ra győzött Spanyolország ellen.  A következő fordulóban, vasárnap a mieink a németek ellen javíthatnak, míg Norvégia Hollandiával mérkőzik.

Szombat szünnap lesz az Európa-bajnokságon, így legközelebb vasárnap jelentkezünk friss hírekkel játékosaink szerepléséről.

Forrás: EHF EURO 2018