Folytatódtak a középdöntők küzdelmei a franciaországi Európa-bajnokság. A magyar válogatott Németország ellen javíthatott a norvégok elleni súlyos vereséget követően. A hatos csoport másik meccsén az eddig két hibátlan, Hollandia és Románia találkozott egymással. A házigazda Franciaország a svédekkel mérkőzött meg a két pontért.

 

Magyarország-Németország 26-25 (12-10)

 

Jól kezdték a mérkőzést a mieink, már rögtön a találkozó elején sikerült meglépniük ellenfelüktől (5-1). Később a németek is bemelegedtek, azonban a magyar csapat vonulhatott előnnyel az öltözőbe. Második félidő nagy részében is a magyaroknál volt az előny, azonban az utolsó 10 percnek német előnnyel vágtak neki a csapatok. A végletekig kiélezett mérkőzést a legvégén, egy az utolsó másodpercekben Háfra gólnak köszönhetően nyerte meg Magyarország. A mieink Románia, míg Németország Hollandia élen zárja a középdöntőt. Kiss Éva egy hetes kivédésével vette ki a részét a sikerből.

 

Franciaország-Svédország 21-21 (11-14)

 

A francia válogatott a svédek szerette volna folytatni győzelmi sorozatát, viszont ehhez Svédországnak is volt egy-két szava. Sőt, a svéd csapat eléggé meglepte a házigazdát és már az első félidő legelején meglépett ellenfelétől, amit a félidő végéig meg is tartott. A második játékrészben összekapta magát a regnáló világbajnok es végül egy izgalmas, fordulatos meccsen mind két csapatnak be kellett érnie az egy ponttal. A franciák az utolsó középdöntős mérkőzésükön Szerbiával vívnak ki-ki meccset az elődöntőért, míg a svédek Oroszország ellen játszanak majd.

 

Hollandia-Románia 29-24 (11-10)

 

A második középdöntős csoport két veretlen csapata találkozott egymással a vasárnap esti mérkőzésen. A csapatok fej-fej mellett haladtak az első félidőben, de többnyire a hollandok akarata érvényesült. Sok győri szurkoló nézte aggódva a jelenetet, amikor Nycke Groot fejének csapattársa térde ütközött. A holland klasszis nem is tért vissza a folytatásban. Ezúton kívánunk jobbulást neki, és reméljük nem súlyos a sérülése. Groot hiányában is kitűnően teljesített az Oranje, és a második félidőben állva hagyták a románokat. A tornán eddigi legrosszabb meccsét játszó Románia ellen 5 gólos győzelmet aratott Hollandia, és hat ponttal vezeti is a csoportot, míg Románia a második helyet foglalja el. A következő fordulóban Románia Spanyolországgal, míg Hollandia Norvégiával játszik.

 

Az EB tizedik játéknapjának negyedik mérkőzésén Oroszország 4 góllal 29-25-re megverte Szerbiát.

Forrás EHF EURO 2018