Míg játékosaink szép számban nemzeti válogatottjaikban az Európa-bajnokság véghajrájához egyre közeledve mérkőzésről mérkőzésre haladnak előre, addig a kemény munka és felkészülés itthon sem hagy alább. A kontinensviadaltól távol maradó győriek Danyi Gábor vezérletével a hét elején háromnapos edzőtáborba utaznak Siófokra, hogy bajnoki ellenfelükkel együtt hangolódjanak a tavaszi forduló megmérettetéseire.

Az év végéhez közeledve is labdapattogástól hangosak az Audi Aréna Győr falai, ugyanis a munka az Európa-bajnokság idején sem áll meg – sőt, a java még csak ezután jön!

A decemberi felkészülés változatosabbá tétele és a megfelelő létszám kialakítása mellett hatékonyabb edzésmunka érdekében együttesünk a magyar bajnokság élmezőnyében helyet foglaló Siófok otthonába utazik három napra – majd a hét második felében fordul a kocka, és a Balaton-partiak vendégeskednek Győrben – ,hogy közös edzéseken vegyenek részt és együtt készüljenek az új esztendő megmérettetéseire.

Danyi Gábor vezetőedző remek alkalmat látott a Balaton-parti együttessel történő kooperációra, hiszen a Siófok csapatának létszáma is jelentősen megfogyatkozott az Európa-bajnokságon résztvevő játékosaik távolléte miatt.  „Remek ötletnek tartom a Siófok játékosaival történő közös „edzőtábor” gondolatát, így az év vége fele különösen üdítő egy kicsit a változatosság játékosaink számára. A hét első felét mi töltjük Siófokon, majd pedig házigazdaként fogadjuk Tor Odvar Moen együttesét az Audi Aréna Győrben. A bajnokság élén szereplő csapat a hasonló játékerőt képvisel, mint mi, így mindenképp hasznos tapasztalatszerzésnek és gyakorlásnak gondolom az elkövetkező néhány napot.” – számolt be az ötlet hátteréről a Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

A francia rendezésű Európa-bajnokság hamarosan célegyenesbe ér, s ahogy Danyi Gábortól is megtudtuk, természetesen már nagyon várja, hogy csapata ismét teljes létszámban – hamarosan már Tomori Zsuzsannával is kiegészülve – vehessen részt az edzéseken és teljes erőbedobással készülhessenek elsőként az új év második napján esedékes Ferencváros elleni hazai rangadóra.

„Játékosaink remekül szerepelnek nemzeti válogatottjaikban Franciaországban, bízom benne, hogy ez a folytatásban sem lesz másként. Egyrészről természetesen szeretném, ha minél hamarabb újra együtt lenne a csapat, másrészt azonban azt kívánom nekik, hogy „minél később fejezzék be” az Európa-bajnokságot, szereplésükhöz ezúton is sok sikert kívánok!” – zárta gondolatait Danyi Gábor.

Kitartás lányok, csak így tovább!