A franciaországi Európa-bajnokság 12. napján a második középdöntős csoport küzdelmeivel folytatódtak a küzdelmek. Norvégia Hollandia ellen csak egy győzelemmel tarthatta életben továbbjutási reményeit, míg a holland válogatott máris elődöntőbe juthatott volna, ehhez pedig “csak” Norvégia állt az útjukban.

Hollandia - Norvégia 16-29 (7-15)

A norvég válogatott nagyon bekezdett a találkozó legelejétől kezdve, gyakorlatilag ott folytatták, ahol magyarok ellen abbahagyták. Gyors, precíz támadójáték, kemény védekezés, így már a meccs korai szakaszában elhúztak a hollandoktól. Oftedal-ék az első félidőben végig uralták a játékot és hét gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. 

A második játékrészben sem hagyott alább a norvégok lendülete, egyre csak növelték előnyüket a Nycke Groot vezette hollandok ellen. Brattset-ék végül magabiztos, tizenhárom gólos győzelmet arattak, amivel megmaradt az esélyük az elődöntőbe jutásra. 

A csoport másik mérkőzésen Románia félidőben még vesztésre állt az eddig pont nélküli spanyolok ellen, végül megfordították a mérkőzést miután rendezték védekezésüket.

Az Európa-bajnokság következő, szerdai napján az utolsó forduló következik a középdöntő csoportokban, tehát megtudjuk mely válogatottak követik az orszokat az elődöntőbe. A magyar válogatott Románia ellen lép pályára, és csak nagyarányú, 11 gólos siker esetén lehetne meg a csoport harmadik helye, és 19 gólos győzelem kellene a második helyhez, ha a többi meccsen papírforma eredmény születik.

Egy biztos izgalmas meccsek várnak ránk szerdán.

Forrás: EHF EURO 2018