Elérkeztek a véghajrához a csapatok a franciaországi Európa-bajnokságon. Norvégia Svédország ellen játszott az 5.helyért, valamint a két elődöntőt is megrendezték Párizsban a kontinenstorna 14. napján.

 

Norvégia-Svédország 38-29 (22-14)

 

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a norvég válogatott és úgy látszott már rögtön az elején sikerül meg lépni ellenfelétől. A svédek azonban nem adták meg könnyen magukat és vissza is tudtak zárkózni Oftedalékra, így az első félidő felénél újra döntetlen volt az állás. (10-10) Ezt követően Norvégia zsinórban hétszer talált ellenfele hálójába, végül nyolc gólos előnnyel vonulhattak pihenőre Kristiansenék. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a különbség nem nagyon változott. A norvégok sima tizenegy gólos sikert arattak a helyosztón. Kristiansen 5, Oftedal 4, Brattset 2 góllal segítette nemzeti csapatát, akik így az ötödik helyen végeztek.

 

Oroszország-Románia 28-22 (16-15)

 

A románok az első félidőben szinte végig vezettek, azonban mégis az oroszok vonulhattak előnnyel pihenőre. A második játékrész egyoldalúan alakult, köszönhetően a fantasztikus teljesítményt nyújtó Vyakhirevanak, aki 13 gólt jegyzett. Az első elődöntőből, tehát Oroszország jutott a vasárnapi döntőbe.

 

Franciaország-Hollandia 27-21 (12-11)

 

Telt ház előtt játszotta a második elődöntőt a házigazda francia válogatott a Nycke Groottal felálló Hollandia ellen. A hollandok lőttek a találkozó első gólját és az első néhány percben náluk volt az előny, azonban szépen fokozatosan átvették a találkozó irányítását a franciák, valamint Amandine Leynaud is bemutatott pár védést, amelynek köszönhetően Franciaország már biztosan vezetett. A játékrész hátralevő részében kiegyenlített küzdelmet láthatott a párizsi közönség, féltávnál kedvenceik egy gólos vezetésre álltak. A második félidő elején a hollandoknak sikerült egyenlíteniük, azonban ez volt az utolsó, amikor egál állta az eredményjelzőn. Franciaország Nze Minko vezetésével kezébe vette a találkozó irányítását és hat gólos győzelmet aratott. Oroszország ellenfele a fináléban, tehát Leynaud-val felálló Franciaország lesz, míg Grooték Romániával küzdhetnek meg a 3.helyért.

Nycke Groot három gólt szerzett a meccsen.

 

Vasárnap az Európa-bajnokság utolsó napja következik. Előbb Románia-Hollandia ellen küzd meg a bronzéremért, majd következik a döntő Franciaország és Oroszország főszereplésével, azaz keretbe foglalják az EB-t a csapatok, hiszen a torna nyitómeccsét is ez a két csapat játszotta November 29-én. Franciaország pedig visszavághat az ott elszenvedett vereségért, és begyűjtheti tavalyi világbajnoki címe melle az Európa- bajnokság aranyérmét is.