A Győri ETO FKC csapata edzésekkel és rengeteg edzőmecscsel készül a Budapest Bank-férfiliga tavaszi folytatására. Mint ismeretes, a férfiak számára január 19-től Németországban rendezik meg a világbajnokságot, melyen a magyar csapat is érdekelt.
Győri játékos várhatóan nem lesz Skaliczki László keretében, ám az utóbbi időszakban azért akadtak válogatottbeli elfoglaltságai a zöld-fehér játékosoknak. Arról korábban beszámoltunk, hogy Szalafai Gábor és Schuch Timuzsin a Karácsony-kupán tagja volt a felnőttkeretnek, majd ezt követően Békéscsabán a B válogatottal vettek részt egy nemzetközi tornán, a Héraklész-kupán.
Ebben a gárdában helyet kapott egy harmadik győri, Nagy Tamás is. A négyes tornán szerepelt a magyar juniorválogatott is, melyet a győri gárda edzője, Tóth László irányít. A fiataloknál Herjeczki Balázs kapus és Széles László képviselte az ETO-t. Szerencsére a sikerélmény sem maradt el, ugyanis a győzelmet három győzelemmel a B válogatott szerezte meg a juniorok előtt, akik a szlovének és a románok hasonló korú együttesét legyőzték.

Az már biztos, hogy a bajnokság folytatásában a győrieknél nem szerepel Józsa Dávid. A gólerős átlövőnek december 31-én lejárt a szerződése, s már korábban megegyezett egy katari együttessel, így ő Ázsiában folytatja pályafutását. Ami gondot jelent, hogy Forrai Dániel, aki esetleg pótolhatná Józsát, továbbra is sérült, a közelmúltban operálták újból, így még mindig nem tudni, mikor játszhat. Az ETO FKC egyébként rengeteg edzőmeccset játszik a következő három hétben.

Január 12-én az Érsekújvár otthonában lép pályára két meccsen Tóth László együttese. Január 16-án a Tatabánya lesz két találkozó erejéig a zöld-fehérek vendége. Január 18-án a vb-n szereplő játékosait nélkülöző MKB-Veszprém ellen lesz egy felkészülési mérkőzés, majd január 20-án a szlovákiai Hlohovecen vesz részt egy tornán a gárda, ahol háromtalálkozó vár a győriekre. Január 23-án Dunaújvárosban, 25-én Tatabányán, 30-án pedig ismét Érsekújváron játszik két-két meccset a Tóth-legénység. Az utolsó felkészülési meccseket február 1-én a Magvassy- csarnokban játsszák Bognárék a Tatabánya ellen.